CFR Călători: Biletele vor fi vândute în tren. Se vor cumpăra 2000 de terminale mobile pentru taxare
Publicat pe 04.10.2020 la 17:00 Actualizat pe 05.10.2020 la 00:22
CFR Călători anunță că va achiziționa terminale mobile pentru taxare, ceea ce înseamnă că în scurt timp, biletele vor fi vâdute în tren. Compania va investi aproape 10 milioane de lei, pentru aproximativ 2000 de terminale.
- Biletele vor putea fi vândute în tren
- Prețul biletelor cumpărate din tren va fi mai mare pentru cei ce se urcă din stații unde există case de bilete
Cumpărarea unui bilet de tren va deveni mult mai simplă, chitanțierul și pixul vor fi de domeniul trecutului. Dan Costescu, director general al CFR Călători, a declarat, pentru Agerpres, că vor fi achiziţionate terminale mobile pentru taxare. Acestea vor fi dotate cu imprimante, iar biletele vor fi vândute astfel în tren.
Cei care dețin un card TrenPlus vor putea acumula kilometri parcurşi şi vor beneficia de bonusuri şi facilităţi.
Dan Costescu a specificat că vor fi achiziționate peste 2000 de terminale. Investiţia se va realiza din cei 130 de milioane de lei primiţi de companie la rectificarea bugetară.
„În acest an terminalele vor costa 2,8 milioane de lei şi se va continua în anul următor cu încă aproximativ 7 milioane de lei. Asta înseamnă o echipare a tuturor şefilor de tren - pentru că acest terminal va însemna gestiune personală şi va fi asociat cu numele deţinătorului, se vor ţine evidenţele contabile pe gestiunea individuală, cum este şi acum, doar că este pe hârtie - deci ne vom duce undeva la 2000 şi ceva de terminale în total. Se va renunţa la clasicul chitanţier şi pix şi se vor emite pe acest terminal bilete, se vede foarte precis locul liber, biletul se va tipări pe un suport tot de hârtie, dar cu o imprimantă mică, mobilă, care va fi în dotarea controlorului sau a însoţitorului de tren", a declarat Costescu.
Prețul biletelor cumpărate în tren va fi mai mare pentru cei ce se urcă din stații unde există case de bilete
Directorul CFR Călători a menționat că biletele cumpărate în tren vor fi mai scumpe, excepția fiind doar situațiile în care călătorii s-au urcat din staţii care nu au case de bilete.
„Preţul se măreşte doar pentru acei călători care s-au urcat din staţii cu case de bilete de unde puteau să îşi cumpere bilete. Avem şi staţii unde nu avem case de bilete, unde nu vinde nimeni bilete şi pentru aceste staţii este normal să oferim acelaşi preţ ca şi cum am fi avut case acolo", spune acesta.
După şedinţa de Guvern, din 10 septembrie, Costescu a anunțat că operatorul naţional de transport călători a primit suma de 130 de milioane de lei pentru investiţii.
„O veste bună pentru CFR Călători. Acum câteva minute ni s-a aprobat în Guvern OUG pentru încă 130 de milioane la investiţii! Asta înseamnă ca munca noastră de la începutul anului a fost apreciată. Numărul dublu de vehicule reparate şi modernizate până acum, faţă de aceeaşi perioadă a anilor trecuţi, va continua astfel să crească. Le mulţumesc colegilor din companie, din minister şi acelora din sindicate care de câteva săptămâni muncesc cot la cot pentru acest obiectiv", a scris șeful CFR Călători, pe contul său de Facebook.