Cine a fost Vintilă Mihăilescu. Celebrul profesor a murit după o luptă lungă cu boala

Cine a fost Vintilă Mihăilescu. Celebrul profesor a murit după o luptă lungă cu boala © Facebook

Celebrul profesor Vintilă Mihăilescu s-a stins din viață pe 21 martie 2020, la vârsta de 68 de ani, lăsând în urmă o țară întreagă în lacrimi. Puțini sunt cei care nu au auzit de fascinantele sale realizări. 

Vintilă Mihăilescu a pierdut lupta cu viața sâmbătă, 21 martie, la aproape un an de când a fost diagnosticat cu leucemie. În vara anului trecut, după ce și-a aflat cruntul diagnostic, Vintilă Mihăilescu a fost internat la o clinică din Franța pentru un transplant de celule stem.

A folosit această experiență tot pentru a lăsa ceva altora: a publicat o carte-confesiune pe tema bolii, „În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului”

Vestea morții sale a venit pe 22 martie 2020, după ce redactorul-şef al revistei “Dilema veche”, Sever Voinescu, a scris un mesaj pe pagina de Facebook a publicaţiei.

Cine a fost Vintilă Mihăilescu

Născut în 1951, antropologul Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar doctor și fost director al Departamentului de Sociologie din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. 

În 1974, Vintilă Mihăilescu a absolvit Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bucureşti. 19 ani mai târziu, a obţinut titlul de Doctor în Psihologie.

Apoi, în perioada 1979-1990, Vintilă Mihăilescu a fost cercetător la Centrul de Cercetări Antropologice din Bucureşti.

În anul 1990, celebrul profesor a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi anul 2000. De asemenea, Vintilă Mihăilescu a fost membru al Societe des Europeanistes.

Colaborator permanent la revista “Dilema Veche” și editor-şef al Yearbook of the Romanian Society of Cultural Anthropology, Vintilă Mihăilescu a înfiinţat apoi la Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA) cel mai longeviv şi mai consecvent program de masterat în antropologie din România.

În 2006, a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional Serviciu Credincios, în rang de Cavaler. Un an mai târziu, cu Ordinul Meritul Cultural, în rang de Mare Ofiţer.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro