Cine e Alexandru, tânărul găsit mort în apele Siretului. Avea 21 de ani și era dispărut de duminică / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.07.2023 la 16:21
Actualizat pe 18.07.2023 la 16:21
O baie în apele Siretului s-a transformat într-o tragedie pentru un tânăr în vârstă de 21 de ani. Duminică, Alexandru a intrat în apă pentru a se răcori, dar nu a mai ieșit. Potrivit informațiilor, băiatul ar fi fost luat de curenții puternici ai râului. Astăzi, după aproape trei zile de căutări, ISU Galați a anunțat că tânărul a fost găsit fără viață.
- Un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit înecat
- Alexandru a intrat să se scalde în apele Siretului și nu a mai ieșit
Potrivit anunțului făcut de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență, România, pe pagina de Facebook, doar zilele trecute 4 persoane și-au pierdut viața și alte 5 persoane au fost date dispărute, după ce au ales să se răcorească în râuri sau baraje. Alexandru, un tânăr care a ales să se scalde duminică, în apele Siretului, a fost găsit astăzi, fără suflare, după trei zile de căutări.
Cine e Alexandru, tânărul găsit mort în apele Siretului
Alexandru avea 21 de ani și toată viața înainte. Din păcate, alegerea pe care a făcut-o, și anume aceea de a se scălda în apele Siretului, i-a adus sfârșitul.
Potrivit informațiilor, duminică seara, tânărul a intrat să se scalde în apele Siretului, zona Ivești, şi nu a mai ieşit, pentru că ar fi fost luat de curenții puternici ai râului.
Prietenii care îl însoţeau au dat imediat alarma și au sunat la 112. Salvatorii au ajuns imediat la faţa locului. Au intervenit mai multe echipaje cu bărci iar zona a fost survolată inclusiv de un elicopter SMURD, însă Alexandru nu a fost găsit până astăzi.
ISU Galați a anunțat în urmă cu puțin timp că trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit la aproximativ 2,5 km în aval de locul unde a intrat în apă, în dreptul localității Vadul Roșca.
ISU, indicații și reguli privind scăldatul
ISU roagă cetățenii să respecte cu strictețe indicațiile și regulile privind scăldatul și, mai ales, să își supravegheze copiii permanent în timp ce se află în apă sau în apropierea acesteia, subliniind că adâncimea apei, curentul puternic și teribilismul pot pune viața în pericol.
Respectați următoarele măsuri și acționați cu responsabilitate în preajma apei.
- Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.
- Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
- Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.
- Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.
- Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.
- Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
- Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.