Cine este bărbatul târât de jandarmi și băgat în dubă cu forța în Piața Universității. Protestatarul a fost luat cu salvarea de la secție
Publicat pe 30.03.2021 la 00:58 Actualizat pe 30.03.2021 la 00:58
Bărbatul săltat de jandarmi de la protestul de azi din Piața Universității este mai decis ca niciodată să se revolte, atât pentru tratamentul primit, cât și pentru restricțiile încă în vigoare. Bărbatul, care a fost târât de jandarmi și băgat în dubă cu forța, în timp ce protesta în București, a solicitat intervenția unei ambulanțe, chiar la secția de poliție unde a fost dus pentru legitimare.
- Bărbatul târât de jandarmi în Capitală a avut nevoie de spitalizare
- Protestatarul a refuzat să se legitimeze
- Cum se apără acesta
Protestatarul care a fost târât de jandarmi și dus cu forța la secție penturu că nu purta masca de protecție și a refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor, a cerut intervenția unei ambulanțe care l-a preluat chiar din secția de poliție unde a fost dus după altercație.
Timp de două ore protestatarul a refuzat să le spună polițiștilor cum îl cheamă, ba chiar a refuzat și avocatul din oficiu, preferând să își cheme avocatul său personal. Bărbatul are 40 de ani, este inginer și a revenit de curând în țară după 10 ani petrecuți în Statele Unite.
De ce a ajuns protestatarul târât de jandarmi în Piața Universității la spital
Acesta a recunoscut că a divorțat recent iar acest lucru încă îl supără, motiv pentru care a răbufnit în momentul în care jandarmii l-au luat cu forța de pe stradă și l-au pus pe ciment în încercarea de a-l încătușa și de a-l băga în dubă. Protestatarul a ieșit luni după-amiază în Piața Uniersității din Capitală pentru a-și striga nemulțmirile referitoare la restricțiile impuse de autorități. Mai mult, bărbatul de 40 de ani susține că a fost agresat de jandarmii care l-au dus la secție, motiv pentru care a chemat un echipaj de salvare, fiind preluat chiar de la secția de poliție unde fusese dus pentru legitimare.
În apărarea bărbatului a venit avocatul său, Vlad Hossu, care a susținut că protestatarul nu purta mască de protecție din motive medicale, având o intervenție chirurgicală proaspătă la nivelul gurii. De asemenea, s-au constatat și unele leziuni provocate de violența cu care a fost tratat de jandarmi.
„Avea fire de sutură în gură. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din punct de vedere social. E un drept al sau să protesteze. Ce i s-a întâmplat a fost o reacție exagerată din partea jandarmeriei în raport cu atitudinea să care nu necesită o asemenea intervenție. Este adevărat că a refuzat să se legitimeze. Are anumite leziuni generate de imobilizarea să”, a declarat Vlad Hossu.
Și medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe protestatar a declarat că starea bărbatului este una stabilă, însă va fi spitalizat pentru mai multe analize preventive.