Cine este, de fapt, vinovat pentru accidentul din Andronache! Fostul pilot de curse, Titi Aur: „Șoferița are cea mai mică parte de vină”
Publicat pe 28.02.2021 la 17:05 Actualizat pe 28.02.2021 la 17:05
Accidentul de ieri din cartieul Androncahe din Capitală a ridicat o adevărată problemă, pusă în discuție de fostul pilot de curse, Titi Aur. Acesta a explicat de ce, din punct de vedere moral, șoferița vinovată de moartea celor două fete, poartă ce amai mică parte de vină pentru producerea tragediei.
- Cât de vinovată este șoferița care a produs accidentul din Andronache
- Titi Aur explică greșeala sistemului
Titi Aur, specialist în conducere preventivă, și fost campion de curse de tip raliu, a explicat, la Antena 3, de ce, din punct de vedere moral, șoferița de 56 de ani care a produs accidentul în urma căruia două tinere au murit, este cel mai puțin vinovată.
Cine se face, de fapt, vinovat, pentru tragedia din cartierul Andronache
Sportivul susține că cea mai mare parte a vinei o poartă sistemul de învățare a viitorilor șoferi de a conduce un autovehicul. Bineînțeles, Titi Aur nu contestă necesitatea pedepsirii femeii care se afla la volan, însă declară că autoritățile responsabile de învățarea și examinarea celor ce doresc să posede carnet de conducere trebuie să își revizuiască modul de desfășurare a acestor activități.
Fostul pilot de raliu susține că, în România, nu se învață cum se conduce o mașină cu sistem de schimbare a vitezelor automat, ci doar manual, autoturismul care le-a ucis pe cele două tinere, fiind unul cu o cutie automată.
De asemenea, femeia vinovată pentru accidentul a declarat că se urca destul de rar la volan, ieri fiind necesar să facă acest lucru, deoarece soțul său băuse. Din nefericire, exercițiul insuficient, chiar și în posesia unui carnet de conducere, și-a spus cuvântul, curmând viața a două tinere nevinovate.
„S-a urcat într-o mașină nefiind pregătită, o mașină cu cutie automată (...) Nefăcând un sistem prin care șoferii să fie trecuți periodic prin sisteme de verificare, de educare, de readucere aminte, ajungem la astfel de situații tragice. Și atunci, vin cu întrebarea: autoriățile, toți cei care se opun unor astfel de programe, au sau nu au pe conștiință o astfel de tragedie? Voi spune probabil că nu, dar ar trebui să aibă”, a mai adăugat Titi Aur.