Cine este medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan! "Din fericire, era totul pregătit"

Cine este medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan! "Din fericire, era totul pregătit" © Captură video

Medicul Doru Herghelegiu, cel care a salvat-o pe Andreea Bălan, are 57 de ani şi aproximativ 30 de ani de carieră. Este cunoscut drept un medic care nu a refuzat niciodată un caz dificil. 

În direct la Antena 3, Doru Herghelegiu a vorbit despre situaţia Andreei Bălan şi despre cât de norocoasă a fost cântăreaţa. Vedeta este pacienta lui, iar el a fost chemat de urgenţă în timpul operaţiei de cezariană. 

"Familia nu doreşte să divulgăm în presă foarte multe lucruri despre condiţiile particulare ale acestui caz. Doamna Bălan este pacienta mea. Am fost solicitat de către colegi şi am şi o mică contribuţie. Din nefericire, în consimţământul de naştere e un paragraf unde este specificat acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Această complicaţie este mai frecventă la naşterile pe cale naturală. Este o complicaţie extrem de rară. Mortalitatea este foarte mare, peste 90% dintre paciente. Este un accident dramatic, imprevizibil", a declarat medicul Andreei Bălan, Doru Herghelegiu.

Andreea Bălan e din ce în ce mai bine

"Astăzi în cursul zilei am reuşit să echilibrăm coagularea sângelui. I-a fost făcută anestezie generală când s-a instalat şocul respirator. Un minut a durat resuscitarea. Ştiam ce va urma. Tulburările de coagulare sunt greu de controlat. Este un caz la 80 000. 10% sunt cei care supravieţuiesc în aceste cazuri. Contează mult rapiditatea cu care medicii se reorganizează. Fiecare pacientă poate să ajungă în această situaţie. Apare ca un trăsnet pe cerul senin. E mult mai frecvent la naşterea naturală. Sunt alte condiţii. Sunt plecat din 2006 din sistemul de stat. Am avut posibilitatea să rezolvăm cazuri grave. E un caz fericit, mă bucur că în experienţa mea am trăit cu zecid e ani în urmă astfel de evenimente. Din fericire, era totul pregătit, chiar medicul anestezist făcea parte din echipele de chirurgie cardio-vasculară. Spitalele mari oferă şanse mai mari, dacă ai ghinionul şi se întâmplă un astfel de eveniment tragic. Starea ei este bună, este conştientă, a intrat în comunicare cu familia, cu medicii. Probabil se va recupera foarte repede. Mâine va ieşi de la Terapie Intensivă. Nu sunt urmări. Copilul e bine. Spaima tatălui care a trebuit să ia cunoştinţă brusc cu acest eveniment, a trecut prin momente grele. (...) Sunt imprevizibile", a spus medicul Doru Herghelegiu.

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro