Cine este noul judecător caare se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu. Ancuța Popoviciu, transferată
Publicat pe 22.05.2024 la 14:02 Actualizat pe 22.05.2024 la 14:02
Iată cine este noul judecător care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a provocat tragicul accident de la 2 Mai. Ancuța Popoviciu, cea ce a făcut numeroase gafe, a fost transferată.
- Judecătorul care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu
- Ancuța Popoviciu a fost transferată
Numele noului judecător desemnat pentru dosarul lui Vlad Pascu a fost făcut public astăzi.
Judecătorul care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu
Claudia Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia, este persoana care va avea în mâini decizia crucială privind soarta acestui dosar.
Odată cu recuzarea și transferul Ancuței Popoviciu la Judecătoria Constanța, responsabilitatea cazului a căzut în mâinile lui Carmen Bereovescu.
Decizia crucială pe care o va lua judecătorul Berevoescu va determina dacă dosarul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero sau va continua pe traseul deja stabilit.
Cu o carieră solidă în justiție, având grad profesional de magistrat de Curte de Apel, Carmen Berevoescu este văzută acum ca o figură centrală în acest caz.
În plus, se anunță că mâine Carmen Berevoescu va prezida cazul 2 Mai, preluându-l de la Ancuța Popoviciu. Este un moment crucial pentru toți cei implicați, iar atenția publicului este îndreptată către Judecătoria din Mangalia.
Decizia de transfer a Ancuței Popoviciu și numirea lui Carmen Berevoescu au fost luate în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Totodată, s-a decis și delegarea lui Carmen Berevoescu în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia pentru încă șase luni, începând de astăzi. Aceste schimbări majore creează un climat de incertitudine și așteptare în jurul dosarului lui Vlad Pascu, iar mâine, când acesta va fi adus pentru prima dată la Judecătoria din Mangalia, mulți vor urmări cu sufletul la gură evoluția situației.
Dealerul lui Vlad Pascu scapă de închisoare
Într-o zi de septembrie, anul 2023, Tudor Duma a pătruns în incinta farmaciei Spitalului Floreasca printr-o efracție, având în vedere să sustragă substanțe medicale.
Incidentul în întregime a fost capturat de camerele de supraveghere, iar Tudor Duma nu s-a sfiit să posteze imagini din tentativa sa de furt pe platformele sale de socializare.
După o perioadă scurtă de la săvârșirea infracțiunii, autoritățile au intervenit, iar DIICOT l-a reținut pe tânăr. La data de 20 mai 2024, instanța a emis o sentință în cazul lui.
Conform deciziei judiciare, Tudor Duma a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru intruziunea în farmacia Spitalului Floreasca. Cu toate acestea, verdictul nu este definitiv și poate fi contestat în instanță în decurs de 10 zile.
„Condamnă pe inculpatul DUMA TUDOR (...) la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat la data de 14 septembrie 2023. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.
În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune București, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În temeiul art. 94 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) - e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Vâlcea. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Protecția a Copilului Sector 2 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștiului pe o perioadă de 90 de zile, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013", arată minuta instanței.