Cine este preotul Iulian Sauciuc, care a murit în accidentul grav din Botoşani

Cine este preotul Iulian Sauciuc, care a murit în accidentul grav din Botoşani © budabotosani.ro

Satul Buda din comuna Coşula, Botoşani, este îndoliat după tragica moarte a preotului Iulian Sauciuc. Preotul în vârstă de 36 de ani a murit într-un grav accident rutier chiar în localitatea în care slujea.

Preotul Iulian Sauciuc, care consumase băuturi aloolice înainte să se urce la volan, a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina într-un pod. El alături de alţi doi bărbaţi au ajuns la spital, dar, din păcate, părintele a murit după două zile.

Preotul Iulian Sauciuc s-a născut pe data de 20 iulie 1983. El a absolvit la Şcoala Generală din Flămânzi primele opt clase, iau mai apoi a mers la Seminarul Teologic din Botoşani. Preotul a continuat studiile la Facultatea de Filozofie din Iaşi, iar după terminarea acesteia a urmat şi studiile Facultăţii de Teologie din Iaşi, potrivit budabotosani.mmb.ro.

Iulian Sauciuc a devenit diacon pe 14 noiembrie 2014, iar pe 21 noiembrie acelaşi an era hirotonit preot. Preotul Iulian Sauciuc slujea de la 1 decembrie 2004 la parohia din Buda, aceeaşi localitate în care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident.

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro