Circulația trenurilor, suspendată din cauza stării de urgență! Ce recomandă CFR Călători

Circulația trenurilor, suspendată din cauza stării de urgență! Ce recomandă CFR Călători © pixabay

Reprezentanții CFR Călători au anunțat că circulația trenurilor va fi suspendată temportat, în contextul răspândirii noului coronavirus.

Trenurile care transportau elevii de la domiciliu și până la școală nu vor mai circula în perioada 16-20 martie, cu posobilitate de prelungire., datorită suspendării cursurilor. 

De asemenea, CRF Călători monitorizează gradul de ocupare al trenurilor, având în vedere că mai multe firme și societăți au redus programul și ales munca de acasă pentru angajații lor.

În aceste condiții, este posibilă suspendarea și a mai multor trenuri de navetă, însă orice modificare a circulației va fi făcută publică.

Totuși, suspendarea temporară a trenurilor nu va pune în pericol mobilitatea de mișcare a pasagerilor, măsurile luate fiind capabile să se adapteze cât mai bine condițiilor și cerințelor de trafic, dar și intervalelor orare cu cerere crescută.

Aceste măsuri sunt luate cu scopul restângerii răspândirii infecției cu noul coronavirus, dar și pentru protejarea, atât a călătorilor, cât și a personalului.

Mai mult decât atât, având în vedere sistarea circulației trenurilor internaționale de pe teritoriul Ucrainei, CFR Călători a decis limitarea circulației trenurilor de același fel pe teritoriul său.

În funcție de evoluția situației din următoarea perioadă, CRF Călători va ține cont și de deciziile luate de alte administrații feroviare. Astfel, există posibilitatea suspendării și a altor trenuri de circulație internațională.

CDR Călători recomandă călătorlor să se informeze înainte în legătură cu orice modificare.

Noi măsuri și sfaturi pentru călători

Pentru persoanele care dețin bilete sau abonamente la trenurile suspendate temporar, se poate restitui contravaloarea biletelor sau călătoriilor cumpărate și neutilizate.

Pentru buna desfășurare a transportului feroviar, CRF Călători solicită pasagerilor să respecte regulile de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătății, în vederea protejării împotriva COVID-19.

Pasagerii sunt sfătuiți să își planifice din timp călătoriile, să își cumpere bilete, abonamente, legitimații de călătorie online, să respecte regulile emise de autorități, să efectueze plațile cu cardul, acolo unde este posibil, dar și să mențină distanța de cel puțin un metru față de ceilalți pasageri sau față de persoanele dinaintea lor în punctele de vânzare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro