Clinica stomatologică din Piteşti a fost închisă. Din cauza unei anestezii, un copil de 4 ani a murit

Clinica stomatologică din Piteşti a fost închisă © Arhiva

Clinica stomatologică din Piteşti, acolo unde un băieţel de numai patru a murit, a fost închisă.

Un copil de numai 4 ani a paralizat după ce a fost anesteziat general pentru mai multe intervenţii de specialitate.

Copilul a fost transportat de urgenţă la un spital din Capitală, dar în ciuda eforturilor depuse de medici, minorul a pierdut lupta cu viaţa.

În urma acestei tragedii, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a suspendat activitatea clinicii stomatologice din Piteşti.

De asemenea, oamenii legii spun că, după moartea copilului, s-a schimbat şi încadrarea în dosar, efectuându-se acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

"Urmare a nefericitului deznodământ medical, în cauză urmează să se desfăşoare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Totodată, încă de la primele momente, poliţiştii au luat măsuri de conservare a urmelor de probă, a tuturor mijloacelor de probă, atât biologice cât şi substanţe şi instrumentar medical, iar în prezent se aşteaptă concluziile de natură tehnică, primite de la Direcţia de Sănătate Publică. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti", precizează poliţiştii.

Cât despre substanţele folosite pentru a-l anestezia pe micuţ, DSP Argeş susţine că acestea erau achiziţionate legal, însă erau folosite total ilegal.

"Având în vedere riscul major care s-a generat, copilul a murit, am decis suspendarea activităţii clinicii Teddy Care, începând de acum. Clinica are două departamente. Clinica stomatologică pentru copii, care se numeşte Teddy Care, şi cea pentru adulţi, care nu a generat niciun risc. Până la remedierea ilegalităţilor, rezilierea contractului cu medicul anestezist, schimbarea certificatului de înregistrare la Colegiul Medicilor. Această procedură de anestezie este efectuată mai ales după-amiaza, când medicii anestezişti care lucrează în alte unităţi vin şi fac această activitate conform contractelor de prestări servicii. Nu ştiam că se fac anestezii generale şi nici nu avem cum să verificăm. Copilul era înregistrat cu tratament stomatologic, dar procedura de analgo sedare nu este înregistrată. Nu am găsit nici la alţi copii aceste proceduri înregistrate. Au autorizaţie pentru utilizare de substanţe sedative şi psihotrope, poate că la anesteziile locale se folosesc şi astfel de substanţe. Substanţele le au achiziţionate legal", a declarat Aura Copciag.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro