Clinica stomatologică din Piteşti, unde un copil de 3 ani a paralizat, nu avea autorizaţie pentru anestezii generale

Clinica stomatologică din Piteşti, unde un copil de 3 ani a paralizat, nu avea autorizaţie pentru anestezii generale © Arhiva

După ce un copil din Piteşti a paralizat în urma unei vizite la stomatolog, poliţiştii argeşeni au deschis o anchetă în acest caz. În urma anchetei deschise de oamenii legii s-a aflat faptul că acea clinică stomatologică nu avea autorizaţie pentru anestezii generale.

Minorul a mers împreună cu familia pentru mai multe intervenţii de specialitate, însă sfârşitul vizitei la stomatolog a fost unul tragic.

Medicul anestezist care are contract cu respectiva clinică l-a adormit pe copil, însă în timpul intervenţiei copilul a intrat în comă. Minorul a fost resuscitat de medicul anestezist, însă în zadar. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD care a ajuns de urgenţă la cabinetul stomatologic. Acum copilul se află la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde este internat la reanimare, intubat şi ventilat mecanic. Din păcate, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, atât stomatologul, cât şi anestezistul clinicii au fost audiati, iar toate materialele folosite au fost ridicate din incinta clinicii. 

În acest caz a intervenit şi DSP Argeş care a deschis o anchetă, în urma căreia s-a descoperit faptul că în clinica privată unde minorul a intrat în comă nu erau permise anesteziile generale. Acest lucru era strict interzis pentru că unitatea medicală nu avea autorizaţie pentru astfel de anestezii.

"La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate  a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului,  respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. 

Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare", se arată în comunicatul DSP Argeş.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro