Clorul distruge coronavirusl! Ce concentrație trebuie să folosești și pe ce suprafețe e indicat să îl aplici

Clorul distruge coronavirusl! Ce concentrație trebuie să folosești și pe ce suprafețe e indicat să îl aplici © pixabay

Potrivit specialiștilor, clorul este substanța cea mai puternică și eficientă împotriva coronavirusului. Alături de alcoolul izopropilic, clorul distruge orice fel de virus, chiar și noul COVID-19 și poate fi aplicat pe orice fel de suprafață din casă.

Înălbitorul pe bază de clor este unul dintre cei mai puternici dezinfectanți, găsit în orice gospodărie, fiind suficient de concentrat pentru a distruge cele mai periculoase și contagioase coronavirusuri. Astfel, el ajută foarte mult în dezinfectarea suprafețelor, hainelor, încălțămintei și a pardoselii, dar nu cea din lemn.

Ce concentrație recomandă specialiștii

Clorul se poate găsi foarte ușor în orice magazin, în cantitate foarte concentrată, provocând imediat iritații ale tegumentelor, a ochilor și a nasului.

Oamenii de știință spun că este suficientă administrarea a 200 de ml de clor în 5 litri de apă, sau în funcție de indicațiile aflate pe eticheta produsului, nu toate produsele pe bază de clor având aceeași concentrație.

Precauția este foartă importantă la momentul aplicării clorului, fiind nevoie de purtarea mănușilor și a măștilor de protecție, în contextul în care clorul este și ușor volatil, afectând căile respiratorii, pielea și ochii.

Cum știm că virusul ucigaș este distrus cu ajutorul clorului

Hipocloritul de sodiu este ingredientul secret din clor, care distruge orice tip de virus, cum ar fi coronavirusul, stafilococul, streptococul, virusurile de gripă, bacteriile, mucegaiurile și ciupercile.

Această substanță arde membrana protectoare a virusurilor, astfel că nici o un microb contagios nu mai are cale de scăpare în fața hipocloritului de sodiu.

Mai mult, coronavirusul rezistă până la 72 de ore, sau și mai mult, pe suprafețele din metal, carton sau plastic. Virusul se poate aduce în casă și prin talpa încălțămintei, dacă s-a trecut printr-o zonă contaminată. De asemenea, COVID-19 mai poate intra în locuințe prin produse contaminate, cumpărate din magazine, și chiar și pe haine, dacă cineva a strănutat în apropiere.

Cum se folosește clorul ca dezinfectant de efect

-Poți pune un recipient cu pulverizator în care se află clor la intrarea în locuință și pulverizează pe talpa pantofilor tăi înainte să calci în casă.

-Pune un preș îmbibat în clor la ușa de la intrare în locuință.

-Folosește soluția pe bază de clor ca să cureți ușile, clanțele, întrerupătoarele și toate suprafețele posibil contaminate. Nu uita, însă, de masca și mănușile de protecție.

-Când faci curățenie cu o substanță pe bază de clor, deschide geamurile pentru ca înnălbitorul să se evapore. 

-Atenție! NU spăla parchetul cu clor!

-Și măștile de protecție se pot dezinfecta cu clor, dacă le lași timp de 30 de minute într-o soluție de acest gen.

-Dacă în locuința ta a fost o persoană infectată cu noul tip de coronavirus, adună toată vesela și tacâmurile și lasăle în clor timp de 30 de minute, apoi spală-le în mod obișnui cu detergent. Prin această metodă, coronavirusul poate fi ditrus complet, având în vedere că el poate supraviețuii pe metal până la 3 zile.

Dacă ai posibilitatea mutării temporare într-o altă casă, poți cere ajutorul firmelor specializate în dezinfecție. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro