Avertisment de ultimă oră! Peste jumătate de țară, sub cod galben de ninsori și frig

Avertisment de ultimă oră! Peste jumătate de țară, sub cod galben de ninsori și frig © ANM

Vești de ultim moment de la meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ninsori, vânt puternic și răcire accentuată, pentru peste jumătate de țară. Vizată este și Capitala.

Atenționarea meteorologică intră în vigoare vineri, 22 februarie, la ora 14.00 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
  • Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16
  • Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată
  • Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 - 23 februarie, ora 16

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro