Cod Rutier 2020! Ce se întâmplă cu şoferii care merg cu viteză prea mică? Legea nu iartă pe nimeni

Cod Rutier 2020! Ce se întâmplă cu şoferii care merg cu viteză prea mică? Legea nu iartă pe nimeni © arhivă

Nu doar cei care se dau vitezomani au probleme cu legea, ci şi cei care merg cu o viteză mult prea mică decât este dată de Codul Rutier. Oare ce păţesc şoferii romnâni care trec prin asta?

Este greu de crezut, dar da, mai există şoferi care merg cu viteza redusă, fiind cei care formează coloane infernale de maşini în spatele lor, mai ales atunci când este aglomerat sau o zonă în care toată lumea se grăbeşte.

Bine, nu zice nimeni nimic rău de cei care merg cu mai puţin de 50 de kilometri pe oră într-o localitate care nu are niciun indicator care priveşte viteza sau care nu este mult rea circulată de maşini.

Pe autostrăzi, limită minimă de viteză

Cu toţii cunoaştem faptul că, în Statele Unite este adoptată o lege prin care sunt amendaţi cei care merg cu viteza redusă pe banda de depăşire a unui drum atât naţional, cât şi al autostrăzii. Ei bine, această lege se aplică şi la noi în ţară când vine vorba de autostrăzi. 

Conform Codului Rutier în vigoare, conducerea unui autoturism cu o viteză redusă la minim 10 kilometri pe oră, sub limita care este deja stabilită pe tronsonul de drum, se va pedepsi cu 2 sau 3 puncte de amendă. Pe autostradă, şoferii trebuie să circule cu o viteză minimă de 50 de kilometri pe oră.  
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro