Răsturnare de situație! Dovada că a fost vorba de o deflagrație. Imagini cutremurătoare din clubul Colectiv

+4 click pentru
galerie

Răsturnare de situație! Dovada că a fost vorba de o deflagrație. Imagini cutremurătoare din clubul Colectiv © captura video

Au trecut aproape patru ani de la tragedia care a îndoliat întreaga Românie: incendiul devastator din clubul Colectiv, în urma căruia 64 de oameni și-au pierdut viața într-un mod crunt.

A fost cel mai grav incendiu din România petrecut într-un club de noapte și totodată una dintre cele mai mari anchete judiciare petrecute la noi în țară. Inițial anchetatorii au tras concluzia că incendiul s-a produs din cauza aprinderii buretelui cu care erau tapetați pereții, de la o artifică cu ardere rece.

Potrivit luju.ro, INEC a stabilit că în club a fost vorba despre o deflagrație și că au existat mai multe substanțe nedepistate. 

"În urmă celor prezentate, sub rezervă unor noi experimente și determinări (la o scară de 1:1), reținem că material combustibil suport al incendiului spumă poliuretanică flexibilă tip N2138 cu care era antifonat spațiul în care-și desfășura activitatea Clubul 'Colectiv' alături de care este posibil să fi existat și o altă substanță (substanțe) care a contribuit la extinderea rapidă a focului. Menționăm că simulările au fost făcute în condițiile rezultate din probatoriul administrat în cauza (...) În urmă celor prezentate mai sus, coroborat și cu imaginile reținute de camerele de supraveghere, rezultă că evenimentul produs în dată de 30.10.2015 în clubul 'Colectiv' a avut un caracter incendiativ (arderile uniforme)", se arată în raportul INEC. 

Vă reamintim că în urma incendiului din Colectiv, din data de 30 octobmrie 2015, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane şi alte câteva zeci au fost rănite. Tragedia a avut loc în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană "Goodbye to Gravity".

A.C.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro