Comisarul european pentru Transporturi: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru”

Comisarul european pentru Transporturi: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru” © Arhivă

Comisarul european pentru Transporturi a făcut declarații în legătură cu drepturile pasagerilor care călătoresc cu avionul. Acesta a transmis că oamenii au posibilitatea să nu accepte voucherele de călătorie propuse de companiile aeriene pentru zborurile anulate.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a spus că în acest fel oamenii își pot primi banii înapoi.

„Au fost presiuni foarte mari din partea companiilor aeriene, să facem voucherele posibile de oferit, fără acordul pasagerilor. Legislația este în funcțiune, pasagerii au dreptul să-și primească banii înapoi dacă opteză pentru acest lucru.”, a declarat comisarul european pentru Transporturi la Antena 3.

În continuare, comisarul european pentru Transporturi le-a transmis cetățenilor să țină cont de măsurile de protecție și să poarte măști în mijloacele de transport. În ceea ce privește călătoria cu cu avionul, acesta recomandă limitarea mișcării în aeronave, limitarea contactului cu produse și limitarea mesei în avion.

În continuare, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi a explicat de ce transportul cu avionul este mai sigur decât cu alte mijloace de deplasare.

„Avionale au particularități care le permit să fie mai sigure în răspândirea de particule, bacterii, viruși. Vorbim de sistemele de filtrare, de nivel superior, de spital, foarte performante, felul în care este organizat aerul condiționat în avion este vertical.”, mai spus Adina Vălean.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro