Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă: şcolile din Gorj nu vor fi închise. Acolo a fost depistat prima persoană infectată cu coronavirus

Şcolile din Gorj nu vor fi închise © Arhiva

Întreg judeţul Gorj se afla sub lupa specialiştilor. O anchetă epidemiologică a fost deschisă după ce un tânăr de 25 de ani, din localitatea Prigoria, a fost confirmat cu coronavirus. Tânărul este de altfel, primul român infectat cu Covid-19.

Tânărul de 25 de ani se află acum la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, în acelaşi timp în Gorj se încearcă prevenţia maximă pentru a nu răspândi virusul.

În întreg judeţul se află aproape 300 de persoane izolate, printre care şi copii, altor 50 li s-au prelevat probe pentru a se stabili dacă au contactat sau nu virusul, de asemenea, s-a cerut închiderea unităţilor de învăţământ din 3 localităţi. Printre cele trei localităţi se află şi municipiul Târgu-Jiu, oraş foarte populat, în special de elevi.

Însă, această decizie nu a fost aprobată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarii celor trei localităţi au cerut suspendarea orelor şi dezinfecţia tuturor unităţilor de învăţământ pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş din China. Comitetul pentru de Situaţii de Urgenţă a respins această măsură pe motiv că în judeţul Gorj nu a fost declarată epidemie de coronavirus.

"Din punct de vedere legal, suspendarea cursurilor se poate face atunci când avem declarată o epidemie, atunci vorbim despre mai multe cazuri declarate de coronavirus. Nu trebuie sa creăm panică şi oamenii trebuie să ştie că deocamdată lucrurile sunt sub control", a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, conform observator.tv.

Deşi şcolile şi liceele nu s-au închis, ancheta epidemiologică, prelevarea probelor, dar şi identificarea persoanelor care au intrat în contact cu cetăţeanul italian, dar şi cu tânărul infectat continuă.

"Cu certitudine este vorba şi despre copii care au intrat indirect cu cetăţeanul italian. Vorbim în mod indirect, pentru că apropiaţi ai copiilor, părinţi sau rude, au intrat în contact direct cu cetăţeanul italian", a mai declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

În total, din judeţul Gorj au fost prelevate şi trimise la laborator peste 123 de probe. Până în acest moment doar 13 probe au fost confirmate negativ.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro