Consumul de ciorbă creşte riscul de cancer. O să mai mănânci?

Ciorba poate duce la probleme de sănătate © Foto: Pixabay

Deşi toată lumea spune că este un aliment sănătos, ciorba poate creşte riscul apariţiei cancerului. Ciorba este un aliment periculos, dacă nu sunt îndeplinite anumite criterii de siguranţă, spun specialiştii.

Medicii spun că ciorbele sunt alimente care pot favoriza apariţia cancerului doar în cazul în care nu sunt îndeplinite anumite norme. Carnea din comerţ, fierberea prea mare a ciorbii şi reîncălzirea zile la rând sunt factori care afectează sănătatea. Medicul Ovidiu Penes, invitat la "Star Matinal", de la Antena Stars, a precizat că riscul de apariţie al bolii este scăzut în cazul în care ciorba este făcută cu alimente din propria grădină, aşa numitele alimente bio, şi este consumată pe moment, iar temperatura este una decentă.

CITEŞTE ŞI: Tu ştii ce este Sindromul Burnout? Foarte mulţi români suferă de această boală

"Fierbem ciorbele foarte mult, punem foarte multă sare şi afumătură. Celebrele ciorbe cu fasole şi afumătură. Ciorba se fierbe mult şi se mănâncă mai multe zile şi de fiecare dată se dă în clocot de frica de a nu se strica. Pe lângă asta, carnea nu mai are sursa energetică cum era înainte. Sarea este un alt factor de risc, dar şi temperatura fierbinte", a spus Ovidiu Penes.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro