Controale stricte și la Vama Giurgiu. Românii evită intrarea în țară prin zona de vest, de teama de a nu fi băgați în carantină

Controale stricte și la Vama Giurgiu © Arhiva

De teama coronavirusului mulți români se întorc în țară din toate colțurile lumii. Din Italia, Franța, Germani, Spania, Marea Britanie, dar și din multe alte țări românii se întorc acasă de teama coronavirusului, dar și pentru a nu rămâne blocați în țările unde au ales să își câștige traiul. Marți seara, sute de mașini stăteau la coadă pentru a intra în România, prin Vama Nădlac. 

"În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ  11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut  pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind in scadere”, se arăta marți seara, întru comunicat al Poliției de Frontieră. 

Pentru că initial mulți români au ales să intre în România prin partea de vest a țării, autoritățile au înăsprit verificările. Toți cei care se întorc din Italia, intrând direct în perioada de carantină.

După aceste măsuri, cei care doreau să ajungă acasă și-au schimbat traseul și au decis să intre în țară prin punctul de trecere de la Giurgiu. Doar că și aici autoritățile au impus aceleași măsuri.

Ca și în vest și prin punctul de trecere din sudul țării, în ultimele zile au intrat foare mulți români cdin Italia.

Dacă credeau că în partea de sud restricțiile nu sunt la fel de aspre, ei bine, în toată țara autoritățile au dispus aceleași măsuri.

În ultima perioadă, două microbuze care s-au întors din Italia au fost oprite la punctul de frontier din Giurgiu. În urma verificărilor inspectorilor DSP, persoanele venite din Italia au fost băgate în carantină pentru o perioadă de 14 zile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro