Copii din Teleorman, luați de Protecția Copiilor, după ce familia lor a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus

Copii din Teleorman, luați de Protecția Copiilor, după ce familia lor a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus © pixabay

Doi opii minori au fost ridicați de către reprezentanții Protecției Copilului, după ce părinții și frații lor au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Ei se află internați la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Matei Balș" din București.

Doi copii minori de 2, respectiv 12 ani, au fost preluați și plasați într-un centru de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Teleorman.

Cei doi copii din cei patru ai unei familii din Teleormat au fost ridicați de către autorități, după ce au fost plasați într-un centru de carantină din orașul Zimnicea, împreună cu familia lor.

Copii minori separați de părinții infectați

"Cei doi minori aduși într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testați negativ coronavirus COVID-19. Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecția, creșterea și îngrijirea copiilor separați temporar, de către părinții lor, ca urmare a stabilirii, în condițiile legii, a măsurii de protecție socială. Părinții acestora au rămas internați în spital, împreună cu alți doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceștia, în urma rezultatelor testării au fost depistați pozitiv, fiind infectați cu noul coronavirus COVID-19. Activitățile de găzduire, îngrijire, educație non-formală și informalp, sprijin emoțional, consiliere, precum și dezvoltarea majorității deprinderilor de viață vor fi acordate obligatoriu în interiorul Serviciului", potrivit comunicatului.

La momentul de față, starea copiilor este bună, fără probleme emoționale și fără motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiții de viață, potrivit Consiliului Județean Teleorman.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro