Copilul mort după vizita la dentist, anesteziat cu aceeași substanță care l-a ucis pe Michael Jackson

Copilul mort după vizita la dentist, anesteziat cu aceeași substanță care l-a ucis pe Michael Jackson © Profimedia

Ies la iveală detalii tulburătoare despre băiețelul de patru ani, din Pitești, care a murit după o vizită la dentist. Se pare că micuțul a fost anesteziat ilegal, nefiind respectat protocolul pentru astfel de intervenții. Și mai șocant este faptul că ar fi fost folosită chiar substanța care l-a ucis pe Michael Jackson.

Miercuri seara, inima copilului, care intrase deja în moarte cerebrală, a cedat. Organele interne nu au mai rezistat, iar micuțul s-a stins pe patul de spital, după o banală vizită la dentist.

Clinica nu are drept de anestezie generală. Chiar și așa, medicii i-au administrat copilului propofol, substanța care nu poate fi folosită decât cu supraveghere de specialitate și cu aparatură medicală de monitorizare permanentă, conform Observator.

Băiatul de 4 ani, ucis de substanța care l-a sfârșit și pe Michael Jackson

Este aceeași substanță controversată care l-a băgat pe Michael Jackson în pământ, artistul fiind dependent de efectele analgezice ale propofolului, denumit „lapte” din cauza texturii lichide și albicioase. Substanța nu a fost interzisă după tragedie, fiind considerat că nu este periculoasă decât în condiții extreme sau pe mâinile unor doctori nepricepuți.

„Este evident ca anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu se pot administra medicamente de acel tip fără o sală de anestezie sau asistență medicală, sunt mai multe prevederi”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, în timp ce anestezistul spune că familia pacientului și-a dat acordul pentru procedură.

În urma tragediei, Poliția a deschis dosar pentru vătămare corporală din culpă. Oficial, nimeni nu a fost pus sub învinuire, iar clinica a continuat să primească pacienți și astăzi, chiar dacă inspectorii spun că i-au suspendat activitatea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro