Coronavirus. Am simptome similare COVID-19, ce trebuie să fac?

Coronavirus. Am simptome similare COVID-19, ce trebuie să fac? © pixabay

Isteria provocată de coronavirus îi face pe oameni să privească mai atent la semnalele pe care organismul lor le transmite, astfel că fiecare simptom detectat la timp, poate ajuta la o vindecare rapidă.

Multe întrebări despre coronavirus se referă la simptomele pe care infecția le produce. Ceea ce mulți nu știu, este diferența dintre simptome, acest lucru fiind foarte importat pentru depistarea îmbolnăvirii.

Mulți dintre pacienți nu prezintă simptome care să le producă semne de întrebare, astfel că diagnosticul îi ia prin surprindere. 

Cei care, însă, acuză anumite stări anormale, trebuie să știe să identifice care sunt simptomele specifice unei infecții cu noul coronavirus.

Care sunt simptomele COVID-19

Cele mai des întâlnite simptome cu care se confruntă o persoană infectată sunt febra puternică, adică peste 38 de grade, oboseala excesivă și tusea uscată. 

Printre simptomele mai atipice se numărăr și durerile de cap, secrețiile nazale, durerile de gât, sau chiar și diarea. Debutul acestor simptome este unul treptat, astfel că cele mai multe apar abia după 5-7 zile de la momentul infectării.

Ce trebuie să facă o persoană care prezintă simptome

Dacă cei care sunt asimptomatici nu au de unde să știe că posedă acest virus extrem de contagios, pentru cei care au sesizat prezența unor simptome este mult mai ușor să declare acest lucru.

Întâi de toate, o persoană care acuză stările menționate mai sus trebuie să solicite ajutor de specialitate. Dacă suspectează că este infectată cu noul coronavirus, trebuie să ia legătura cu medicul de familie, sau dacă acest lucru nu este posibil, să solicite la domiciliu un echipaj al Direcției de Sănătate Publică. În cazuri grave, se poate apela numărul unic de urgență 112.

De la apariția primelor simptome aferente infectării cu COVID-19, persoana afectată nu trebuie să părăsească domiciliul și nu trebuie să intre în contact cu nimeni altcineva, până la venirea echipajelor abilitate.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro