Coronavirus. Cele cinci județe din România în care măștile de protecție sunt obligatorii

Coronavirus. Cele cinci județe din România în care măștile de protecție sunt obligatorii © Foto simbol Pixabay

Comitetele pentru Situații de Urgență din cinci județe ale României au hotărât ca purtarea măștii de protecție, în această perioadă, să fie obligatorie. 

Începând de luni, 6 aprilie, România are cinci județe în care măștile de protecție sunt obligatorii, atunci când cetățenii se expun în spații publice, transport în comun, magazine ori farmacii. 

Vorbim despre județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș, ale căror Comitetele pentru Situații de Urgență din aceste județe au luat această decizie. 

Mesajul lui Raed Arafat

De asemenea, Raed Arafat a îndemnat toți românii, printr-un mesaj postat pe Facebook, să nu mai iasă din locuințe fără să își acopere gura și nasul, indiferent dacă există sau nu vreun simptom specific noului coronavirus.

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devina purtatul măștii o practică generala, aceasta fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a maștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent însa, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan international au început să recomande purtatul măștii, sau a orice alta formă de material de protecție pentru nas și gura, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la intâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate”, a scris Raed Arafat.

9 tone de măști au fost aduse din China

Grupul de Comunicare a anunțat că vineri, 3 aprilie, 9 tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măști FFP2, au ajuns în România din China.

„Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv”, precizează GCS.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro