Coronavirus: mărirea pedepselor pentru cei care nu respectă legea! Care este decizia Parlamentului

Coronavirus: mărirea pedepselor pentru cei care nu respectă legea! Care este decizia Parlamentului © facebook

Un proiect de lege promite înăsprirea pedepselor pentru cei care aleg să nu respecte regulile impuse de autorități în vreme de stare de urgență.

Alina Gorghiu este una dintre persoanele care au finalizat un proiect de lege ce solicită mărirea pedepselor pentru persoanele care împrăștie bolile contagioase, în acest context, coronavirusul.

"Mărirea pedepselor pentru cei care propagă bolile contagioase! Asta prevede inițiativa legislativă al cărei inițiator sunt, împreună cu colegii mei senatori, Laura-Iuliana Scântei și Daniel Fenechiu.", își începe anunțul Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Alina Gorghiu, membrul al PNL, a mai adăugat că așteaptă ca acest proiect de lege să adune semnăturile tuturor parlamentarilor din toate partidele politice.

"Pentru că trebuie sa actualizam legislația. Este anacronică pedeapsa, dar și actualul text al infracțiunii! Și, în mod sigur, bărbatul internat la Gerota, care a îmbolnăvit numai până acum peste 52 de persoane, tânăra din Hunedoara, care nu a respectat izolarea, exact asta nu au făcut. Ceea ce a pus însă capac a fost românul care, deși știa că e infectat, s-a urcat într-o aeronavă cu 60 de pasageri, punând în pericol sănătatea și poate chiar viața acestora.", explică parlamentarul.

De asemenea, Alina Gorghiu recunoaște că pedepsele din România sunt mult prea blânde pentru infracțiunile de acest gen, de aici și propunerea pentru mărirea pedepselor.

"Sunt fapte grave, iar regimul sancționator din România este mult prea blând pentru infracțiunea în discuție, din moment ce nu i-a făcut sa conștientizeze amploarea situației și să aibă o conduită corespunzătoare.", se mai arată în mesajul Alinei Gorghiu.

"Cu valori sociale precum sănătatea și viața persoanei nu te joci!"

Astfel, Alina Gorgiu, alături de colegii săi propun ca pedepsele să crească, după cum urmează: 5 ani de ]nchisoare pentru cei care nu respectă regimul de izolare sau carantina, 10 ani de închisoare pentru cei care, deși diagnosticați cu noul corornavirus, îmbolnăvesc și alte persoane, respectiv 15 ani de închisoare dacă vreuna dintre persoanele infectate de alții, mor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro