Coronavirus România. Numărul de îmbolnăviri este în scădere. Sub 200 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Coronavirus România. Numărul de îmbolnăviri este în scădere. Sub 200 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore © Arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț al infectărilor cu COVID-19, la noi în țară. Este a treia zi consecutive în care îmbolnăvirile de la o zi la alta se află în scădere, astăzi fiind comunicate 190 de cazuri noi. Totalul de cazuri pozitive în România ajunge astfel la 15.778.

Sunt vești bune pentru România. Este a treia zi consecutivă în care numărul de îmbolnăviri în 24 de ore este în scădere, ultimele cifre indicând un număr sub 200 de noi infectări. Acest lucru s-ar potrivi cu estimările experților, care au susținut că țara noastră va intra pe curba descendentă până la data de 15 mai.

Este, însă, mult prea devreme să ne dăm seama dacă am depășit vârful sau nu. Specialiștii avertizează în continuare că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, pentru că balanța se poate înclina într-o direcție negativă la cel mai mic pas greșit.

Vestea proastă este că mai avem puțin și atingem pragul psihologic sumbru al 1.000 de decese provocate de noul coronavirus.

COMUNICAT GCS:

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 238 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 de  persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 269.183 de teste.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro