Coronavirusul a ajuns şi în Tulcea. Trei bărbaţi au fost izolaţi la domiciliu

Trei bărbaţi au fost izolaţi la domiciliu © Arhiva

Este alertă în Tulcea, după ce trei bărbaţi s-au întors recent din China. Cele trei persoane au fost izolate voluntar la domiciliu. Conform şefei Direcţiei de Sănătate Publică, Mihaela Nicolau, cei trei bărbaţi s-au întors în urmă cu câteva zile din regiunea chineză în care evoluează rapid coronaviusul.

Cei trei bărbaţi care ar putea fi depistaţi cu virusul ucigător au între 29 şi 45 de ani şi sunt stabiliţi în Tulcea, Sabangia şi Măcin.

"Ei sunt asimptomatici, dar le monitorizăm zilnic starea de sănătate", a precizat Mihaela Nicolau.

Coronavirusul a fost depistat pentru prima dată într-o piaţa din Wuhan, China. Virusul ucigător s-a răspândit cu rapiditate în mai multe regiuni din China, dar a ajuns şi pe alte continente, făcând victime şi în afara regiunii chineze. Printre cei suspecţi de coronavirus s-au aflat şi câţiva români.

De teamă ca virusul să nu se mai răspândească cu o aşa uşurinţă, Organizaţia Mondială a Sănătaţii a declarat epidemie mondială.

Oamenii din întreaga lume sunt speriaţi de ceea ce a luat naştere în China şi s-a răspândit cu rapiditate şi pe alte continente. De teamă să nu contacteze virusul ucigător, multe persoane au apelat la tot felul de măsuri care să îi ajute să nu se infecteze cu coronavirusul.

De la purtarea măştilor, până la dezinfectarea continuă, oamenii au ajuns să apeleze la vitamine care să le crească imunitatea, dar şi la purtarea bidonului de plastic pe cap. O metodă de protejare care a apărut în China şi a fost adoptată rapid şi de oamenii din alte ţări.

Cercetătorii români vor să descopere antivirusul

De la declanşarea virusului, autorităţile din mai multe ţări au încercat să îşi scoată oamenii din zona de unde a izbucnit virusul ucigător.

"​Corect ar fi să spun că este un vaccin personalizat populațional, în sensul că noi am luat caracteristicile imune din toată literatură ale populației din România în primul rand, dar e vorba de populația europeana", a explicat Virgil Păunescu, directorul institutului Oncogen.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro