Coronavirusul a făcut victime în prima linie. 90 de cadre medicale ai Spitalului Petroșani, izolați la domiciliu

90 de cadre medicale ai Spitalului Petroșani, izolați la domiciliu © Arhiva

Este stare de urgență la Spitalul Petroșani, după ce tânăra de 26 de ani infectată cu coronavirus a îmbolnăvit mai multe cadre medicale.

Din cauza tinerei în vârstă de 26 de ani care a ajuns în România și care a intrat în contact cu mai multe cadre medicale, din mai multe spitale din Hunedoara, acum 90 de angajați din prima linie de risc sunt în izolare la domiciliu.

Tânăra s-a prezentat la spital pentru că acuza dureri serioase de spate și dorea să își facă un RMN, însă, din păcate, femeia era infectată cu coronavirus, astfel îmbolnăvind 13 medici.

Astfel, un singur caz de coronavirus a fost extins la alte 13 persoane și a izolat alte 90 de cadre medicale. În această situație, am putea spune că Spitalul de Urgență din Petroșani se află într-o adevărată criză de personal.

Printre cele 90 de persoane izolate la domiciliu se numără asistente și infirmiere, făcând acum ca situația din spital să fie una destul de critică. Totul din cauza tinerei din Aninoasa care nu a anunțat că trebuie să se izoleze la domiciliu pentru 14 zile, venind din zona roșie, din Italia.

Pentru că nu au mai dispus de personal, conducerea spitalului i-a chemat pe doctorii aflați în concedii la muncă. Două secții ale spitalului fiind afectate de lipsa de personal care s-a creat în urma vizitei medicale pe care a făcut-o tânăra de 26 de ani.

Conducerea spitalului din Petroșani a fost nevoită să relocheze personal, astfel la UPU-SMURD au fost relocate cadre medicale din secțiile Interne și Chirurgie.

"Ne descurcãm cu greutate din cauza persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Sunt aproximativ 90 de cadre medicale aflate în izolare la domiciliu", a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu, conform Antena3.ro.

În condițiile în care ne aflăm, din cauza pandemiei de coronavirus, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că acum se pot face angajări în sistemul medical, fără a fi nevoie de etape de concurs. Aceasta fiind una dintre prevederile stării de urgență decretată luni.

Chiar dacă nu este deloc o idee rea, managerii spitalelor susțin că există o problemă, aceea a banilor. Aceștia nu știu din ce bani ar trebui plătiți noii angajați, fondurile spitalelor fiind insuficiente, mai ales în această perioadă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro