Coronavirusul bagă în alertă toate pușcăriile din România / Narcomanii și alcoolicii, la un pas de sevraj

Personalul Administrației Naționale a Penitenciarelor este în alertă continuă, după ce noul set de măsuri impus în deținuților odată cu declararea strării de urgență. Gardienii se așteaptă la reacții violente din partea dependenților de stupefiante, intrați în sevraj. 

Măsurile care restrâng drepturile pușcăriașilor, în așa fel încât să fie evitată o epidemie de coronavirus în mediul penitenciar, au provocat primele violențe, săptămâna aceasta, la Satu Mare. Acolo, pușcăriașii au incendiat niște saltele iar trei dintre aceștia s-au sufocat cu fum. 

Dacă aceștia s-au revoltat din cauza măsurilor de criză, sunt așteptate și alte incidente, rezultate ca urmare a sevrajului provocat de lipsa heroinei. Și asta, pentru că, potrivit unor surse din cadrul ANP, interzicerea vizitelor, oprirea lucrului în afara închisorii și tăierea strictă a oricărui contact fizic cu exteriorul fac imposibilă introducerea stupefiantelor în închisori, unde, nu este un secret pentru nimeni, este plin de narcomani.  Ca urmare, este doar o chestiune de timp până când, în închisori, vor apărea primii deținuți în sevraj.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro