Coronavirusul continuă să facă victime peste tot în lume! Care sunt ţările în care s-a răspândit virusul în ultima săptămână! Unde se închid şcolile până în aprilie!

Coronavirusul continuă să facă victime peste tot în lume! Care sunt ţările în care s-a răspândit virusul în ultima săptămână

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut simţitor în utimele 24 de ore, ajungând să-l depăşească pe cel înregistrat în China.

În cele două luni de la explozia virusului, boala a făcut peste 2.800 de victime, cazurile de îmbolnăvire ajungând la peste 82.100. 

Panica s-a instalat şi în America, unde Preşedintele a făcut declaraţii legat de epidemia de coronavirus.

„Suntem foarte pregătiți. Sperăm ca virusul să nu se răspândească, dar suntem gata să acționăm.”, a declarat Donald Trump.

În Estonia a fost confirmat primul caz de coronavirus, pacientul infectat fiind un bărbat întors recent din Iran.

Noul virus ucigaş a ajuns în aproape 50 de ţări, unde au fost impuse reguli de ordine publică

În Japonia, o femeie a fost diagnosticată cu coronavirus pentru a doua oară, după ce la începutul lunii i se spusese că se vindecase.

Mai mult, premierul Japoniei a anunţat închiderea şcolilor până pe 1 aprilie, în încercarea de a inhiba răspândirea virusului, potrivit CNN.

Decizia radicală vine după ce autorităţile au fost criticate cu privire la intervenţia în cazul navei de croazieră Diamond Princess. Mai mult, unul din oficiali ar fi recunoscut că măsurile nu foarte restrictive ar fi putut produce răspândirea virusului printre pasageri şi membrii echipajului. 

În Japonia, peste 800 de peroane au fost infectate cu coronavirus, 700 fiind doar de pe nava de croazieră. Şi doi români aflaţi pe nava Diamond Princes au fost infectaţi. 

Chiar şi Arabia Sudită a luat măsuri în ceea ce priveşte răspândirea virusului. Autorităţile au decis interzicerea accesului pelerinilor pe teritoriul ţării, dar şi a turiştilor veniti din zone afectate de coronavirus, potrivit aceleiaşi surse.

Ţările care au anunţat primele cazuri de infectări, în ultima săptămână

O serie de ţări au anunţat primul caz de coronavirus de pe teritoriul lor, printre care se numără Liban, Istrael, Afghanistan, Grecia, Danemarca. Austria, România, Estonia, Macedonia, Georgia, Pakistan, Norvegia, Spania, Brazilia, Algeria, Elveția, Croația.

Cele mai afectate ţări sunt China, cu 78.000 de cazuri şi aproximativ 2.800 de decese, Coreea de Sud, cu 1.595 de cazuri şi 13 decese, Australia, cu 22 de cazuri de îmbolnăvire, Italia, 470 de cazuri şi 12 decese, Iran, 139 de cazuri, în Alegeria, Egipt şi Brazilia există câte un singur caz de infectare, iar în Statele Unite există 60 de cazuri de persoane bolnave.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro