„Coronavirusul nu are leac!” Mesajul care a stârnit panică în rândul românilor. Cine vrea să creeze isterie?

„Coronavirusul nu are leac!” Mesajul care a stârnit panică în rândul românilor. Cine vrea să creeze isterie? © Hepta

Coronavirusul nu răspândește doar infecții și simptome la o viteză alarmantă, ci și isterie în masă. Cu tot mai multe voci care anunță că epidemia ce devastează planetă se află la ușa României și va ajunge în curând și pe teritoriul nostru, oamenii iau cu asalt sursele de informare pentru a-și da seama ce să facă.

Însă, nu de puține ori ajung la surse nu tocmai de încredere, care au clar menirea de a stârni panică ân populație. Chiar dacă nu acesta este neapărat scopul, panica tot va fi ajunsă.

Mesajul misterios care alarmează populația

În mediul online s-a propagat rapid un mesaj dubios, care ar fi folosit drept sursa o „notificare de urgență a Ministerului Sănătății”. Nu se găsește nicăieri, oficial, însă asta nu înseamnă că mesajul nu pretinde că știe tot adevărul despre coronavirus.

Postarea spune că „focarul este foarte grav” și susține că odată ce ai fost depistat cu coronavirus, nu mai ai lecuire – deci, panică.

„Notificarea de urgență a Ministerului Sănătății, cu ordin al Ministrului nr.198/ 22.02.2020, către public privat și către toți cetățenii României, în REGIM DE URGENȚĂ, care de această dată arată că focarul de gripă Coronavirus este foarte grav și fatal și precizează că, în perioada imediat următoare, este posibil să ajungă și în România! Nu mai există leacuri, odată ce sunteți infectat.

Răspândirea sa din China în diferite țări este foarte rapidă, generală și de masă!!!

Metoda de prevenire este să vă mențineți gâtul umed, nu lăsați gâtul să se usuce nici o clipă. Astfel, nu vă țineți setea, deoarece odată ce membrana din gât se va usca, virusul vă va invada corpul în decurs de 10 minute.

Bea 50-80 cc apă caldă sau ceaiuri antigripale, 30-50 cc pentru copii, în funcție de vârstă. De fiecare dată când simți că gâtul este uscat, nu așteptați, țineți apa în mână. Nu bea mult odată, deoarece nu ajută, ci continuați să mențineți gâtul umed”, este o parte din mesaj.

Continuă apoi cu și mai multe așa zise metode preventive, dar și cu niște simptome eronate. La copii, de exemplu, nu a fost detectat niciun caz de coronavirus.

„Până la sfârșitul lunii martie 2020, nu mergeți în locuri aglomerate, este bine ca să nu vă deplasați nici din localitatea dumneavoastră în altă localitate, evitați orice locuri aglomerate (magazine , baruri, spitale, biserici, orice loc public), autobuze etc. Purtați măști, după cum este necesar, în special în tren sau în transportul public. Evitați mâncarea prăjită sau picantă și consumați multă vitamina C și alte multiviamine cu multiminerale pentru întărirea sistemului imunitar! Consumați lămîi, usturoi și multe ceaiuri fierbinți!

Simptomele (descrierea) sunt:

1. febră mare repetată;

2. tuse prelungită după febră;

3. Copiii și persoanele peste 60 de ani sunt predispuși!!!

4. Adulții se simt de obicei neliniștiti, agitați, nervoși, dureri frecvente de cap și în principal probleme legate de căile respiratorii;

5. Dureri musculare, abdominale, epuizare fizică exagerată, senzația tot timpul de frig, chiar dacă în cameră este cald. Somnolență. Este extrem de contagios, dar simptomele adevărate apar după 7 sau chiar 21 de zile de la contaminare!(când este de fapt foarte târziu, pentru că, după contaminare, bolnavul contaminat, nesimțind niciun simptom al bolii, circulă liber și mai contaminează și alte persoane)! 🚨

Transmiteți ca mesaj public, dacă vă pasă de viața semenilor voștrii! 🙏”, încheie postarea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro