Cresc chiriile în România, iar prețul locuințelor scade. În ce zonă poți închiria cele mai ieftine apartamente, în București
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.11.2023 la 20:05
Actualizat pe 14.11.2023 la 20:05
Faptul că tot mai mulți români evită să mai facă credite pentru a-și achiziționa apartamente are efect direct asupra preţului chiriilor. Așadar, pentru că cererea a crescut, și tarifele lunare pentru închirierea unei locuinţe sunt mai mari.
- A crescut prețul chiriilor în România
- Prețul locuințelor a scăzut
- În ce zonă a Bucureștiului poți închiria cele mai ieftine apartamente
Scad prețurile locuințelor în timp ce cresc chiriile. Antena3.ro scrie că persoanele care aleg să își închirieze apartamente în București plătesc cu 15% mai mult.
Cresc chiriile în România, iar prețul locuințelor scade
În momentul de față, potrivit sursei citate anterior, puține persoane mai au curaj să își facă un credit așadar, în ceea ce privește apartamentele, deși sunt mai ieftine, nu are cine să le cumpere. În schimb, în România, în ultima jumătate de an, preţurile chiriilor au crescut cu aproximativ 15%.
Pentru un apartament cu două camere chiriile costă de la 300 de euro la periferie, până la 500 de euro spre centrul Capitalei. Cu cât ne apropiem de centru, de facilități, prețurile cresc.
Unde se găsesc cele mai ieftine și cele mai scumpe apartamente din România
În prezent, cele mai scumpe apartamente din România se vând în Cluj-Napoca, cu peste 2.200 de euro pe metrul patrat. După Cluj, cele mai scumpe locuințe sunt în Capitală, cu peste 1.600 euro pe mp. Cele mai ieftine apartamente, în Bucureşti, se găsesc în cartierele Iancului, Colentina sau Berceni. Preţurile cresc în Nordul Capitalei, unde metrul pătrat este peste 2.000 de euro, scrie sursa menționată anterior.
În Constanța costă peste 1.600 de euro metrul pătrat, în timp ce în Brașov sau Sibiu se vinde un mp la peste 1.400 de euro.
Citește și: Mihai Trăistariu are șase apartamente la mare. Cum arată ele și cât costă cazarea pe o noapte