Criminalul Miki Lupu din Botoşani, gest extrem după gratii! A creat haos în penitenciar cu o brichetă

Criminalul Miki Lupu din Botoşani, gest extrem după gratii! A creat haos în penitenciar cu o brichetă © arhivă

Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viaţă după crima din Partoş, a creat haos în penitenciarul Gherla cu o brichetă. 

Miki Lupu a încercat să dea foc la celula în care era închis, la Penitenciarul Gherla. Deţinutul a dat foc la o pătură şi la o căciulă plină cu ziare, cu o brichetă. În doar câteva momente, celula şi holul secţiei s-au umplut cu fum. Totul s-a întâmplat marţi, 4 februarie, într-o celulă din cadrul compatrimentului de izolare. 

Conform penitenciarul.ro, la faţa locului au intervenit poliţiştii penitenciarului. Focul a fost stins, iar Miki îndepărtat din celulă. Mădălin Lupu a fost apoi mutat pe unitatea de spitalizare. 

"Incidentul a fost descoperit cu operativitate de către poliţiştii de penitenciare aflaţi în serviciu şi nu s-au înregistrat alte pagube materiale sau vătămarea deţinutului. Conform procedurilor, deţinutul a fost supus unui control medical, în urma căruia s-a constatat că starea sa de sănătate este corespunzătoare. La nivelul unităţii s-a demarat procedura de analiză a incidentului şi urmează a se lua măsurile legale care se impun", au transmis reprezentanţii penitenciarului, conform monitorulcj.ro.

După acest incident, a fost demarată o anchetă la nivelul Penitenciarului Gherla pentru a se stabili cum deţinutul a intrat în posesia unei brichete. 

La finele anului 2019, Mădălin Miki Lupu, în vârstă de 26 de ani, a încercat să evadeze din penitenciar, scobind peretele. El ar fi săpat în zile repetate tunelul pe care-l uda cu apă pentur a atenua zgomotele. Dacă nu era prins, urma să ajungă în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. 

Vă reamintim că Mădălin Lupu a ucis două bătrâne din Botoşani pentru a le fura banii, de ziua lui. Înainte de odioasele crime, bărbatul a mai fost condamnat pentru viol.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro