Criza de coronavirus împinge oamenii la gesturi extreme. Ce a declarat tânărul surprins purtând mască de gaze prin Capitală

+3 click pentru
galerie

Criza de coronavirus împinge oamenii la gesturi extreme. Ce a declarat tânărul surprins purtând mască de gaze prin Capitală © facebook

Isteria formată în jurul coronavirusului s-a extins în toată ţara şi i-a făcut pe oameni să recurgă la gesturi extreme, cum ar fi golirea magazinelor alimentare şi purtarea de măşti militare împotriva gazelor.

Aceste gesturi au fost viralizate în mediul online, iar părerile sunt împărţite. Este şi cazul tânărului surprins în Bucureşti purtând o mască de gaze, recomandată în cazul atacurilor chimice, bilogice sau radiologice.

Băiatul este student la Universitatea Bucureşti, iar gestul lui a creat atât revoltă, cât şi amuzament în jurul lui. El a fost fotografiat cu această mască în mijloacele de transport în comun iar pozele cu el au fost imediat distribuite în mediul online. În mai puţin de o oră, internetul a fost plin de postări cu scopul de a râde pe seama gestului său, dar şi să atragă atenţia asupra isteriei create în oraş.

Ce spune tânărul despre această formă exagerată de protecţie

Dacă la început, tânărul a dorit să se ferească de poluare, acum, cu apariţia coronavirusului, băiatul a dorit să se protejeze temeinic.

"Inițial am vrut să port această mască pentru poluarea din București deoarece măștile militare oferă cel mai ridicat grad de protecție împotriva aerului poluat și cumva să atrag atenția oamenilor că trebuie să se protejeze de poluarea din aer. Acum că a venit și virusul COVID-19 sau Coronavirus, am zis să continui să o port pentru a mă proteja de acest virus. Am ajuns să atrag atenția indirect oamenilor că ar trebui să se protejeze de virus.", a spus băiatul, pentru a1.ro.

Studentul consideră că măştile medicale nu protejează suficient şi că trebuie înlocuite des pentru a-şi face, cât de cât, efectul.

De asemenea, el mai spune că urmează toate procedeele de protecţie împotriva virusului.

Întrebat de ce crede că lumea s-a alarmat odată ce au văzut cum a ieşi el pe stradă, tânărul a spus că nu se aştepta, deşi este sigur că altă persoană care să facă aşa ceva nu mai există.

"Nici nu m-am așteptat să creez atâta isterie, am crezut că voi rămâne la stadiul de glumă virtuală pe rețelele de socializare. Eu am căutat doar să mă afișez ca să surprind lumea, atâta tot, doar ca o glumă, nu ar trebui să fiu luat în serios. Cine vrea să procedeze ca mine, treaba lui! E o măsură cam extremă, dar totuși o bună alegere pentru protecție, doar să se asigure că folosește o mască bună. După ce am ajuns pe rețele de socializare precum Facebook sau Twitter, canalele de știri au început să înspăimântăte populația spunând că ar fi mai mulți indivizi ca mine. Vă spun că sunt singurul care a făcut acest gest. Nu am mai văzut pe nimeni ca mine pe stradă.", a mai declarat tânărul.

Ce le transmite studentul persoanelor care îl judecă

Deşi comportamentul său preventiv este privit sceptic de unele persoane, băiatul nu se lasă influenţat şi doreşte să continue cu măsurile de precauţie.

"Pur și simplu ignor persoanele negative, efortul lor a fost în zadar. Fie că sunt pro sau contra tot mă promovează. Totul ar trebui tratat ca o glumă și să nu fie luat în serios. Nu ne confruntăm cu un atac nuclear sau chimic. E doar un virus, dacă lumea va urma procedurile de prevenire, totul va fi bine.", mai spune studentul.

Ba chiar se simte mândru de faptul că a atras atenţia în acest mod inedit.

"Mă face să mă simt fericit și popular, pur și simplu voi merge înainte ignorând negativitatea", a mai adăugat băiatul.

Pentru ce este folosită masca de gaze cu care a fost surprins tânărul

Masca de protecţie oferă siguranţă în cazurile atacurilor cu arme bilogice, chimice sau radiologice, dar nu şi în cazurile agenţilor radioactivi.

Ea este purtată pe faţă pentru a proteja intrările căilor respiratorii, ochii, precum şi alte zone sensibile ale feţei.

Masca are în componenţă un filtru, el fiind un aparat de respirat aer purificat, fiind diferit de aparatele obişnuite de respiraţie. Astfel, substanţele toxice din aer, dar şi impurităţile bilogice, ca viruşii, bacteriile, toxinele sau sporii, sunt contracarate de această mască.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro