Cu ce să spălăm fructele și legumele pentru a scăpa de pesticide. Trucurile pe care nu le știai
Publicat pe 06.04.2023 la 23:20 Actualizat pe 06.04.2023 la 23:20
Este important să speli destul de bine fructele și legumele, asta pentru a nu te îmbolnăvi și pentru a scăpa de pesticide. De cele mai multe ori, apa nu este suficientă pentru a scăpa de substanțe, astfel că este nevoie să apelezi la câțiva pași simpli.
- Cu ce trebuie să spălăm fructele și legumele
- Iată trucurile eficiente pentru a scăpa de pesticide!
Cu ce trebuie să speli fructele și legumele pentru a nu te îmbolnăvi? Este necesar să apelezi la mai multe trucuri, asta pentru că apa nu este suficientă. Spălarea corectă este importantă deoarece poți evita toxiinfecțiile alimentare și să elimini pesticidele și fungicidele care afectează grav sănătății și te poți confrunta cu anumite boli.
Cu ce trebuie să spălăm fructele și legumele
Este important să curățăm fructele și legumele ori de câte ori ajungem acasă de la cumpărături. Specialiștii recomandă să vă spălați bine pe mâini înainte de a atinge legumele și fructele, iar mai apoi trebuie să le curățați în profunzime.
Este dovedit științific că bicarbonatul de sodiu elimină mai multe pe pesticide și este mai eficient decât apa și oțetul. Fructele și legumele trebuie ținute în apă în jur de 15 minute, iar apoi spălate bine cu apă.
În caz că nu aveți bicarbonat de sodiu în bucătărie, atunci puteți să-l înlocuiți cu apă cu oțet sau apă cu sare. Atunci când fructele sunt persabile este recomandat să le țineți doar 2-3 minute în apă cu bicarbonat, iar mai apoi să le spălați cu apă deoarece acestea pot absorbi lichidul.
Cum mai poți curăța fructele și legumele
O altă metodă de dezinfectare și curățare a fructelor este cu raze UVC. Aceste raze ultraviolete distrug bacteriile, virușii, ciupercile, dar și acarienii. Există mici aparate pentru sterilizarea alimentelor, inclusiv a fructelor și legumelor.
Este important să cureți bine fructele și legumele deoarece specialiștii avertizează că te poți confrunta cu probleme grave de sănătate.
„Unele forme de cancer, limfoamele, Hodgkin, non-Hodgkin, leucemiile, unele tumori solide cum ar fi tumorile cerebrale sau tumorile la nivelul tubului digetiv pot fi induse, dezvoltarea lor poate fi accelerată de utilizarea pesticidelor.'', a declarat dr. Radu Țincu.
Citește și: Cu ce boli te poți confrunta din cauza pesticidelor din fructe și legume. Ce spun specialiștii