Cuib de șerpi pe malul Begăi. Imagini înspăimântătoare surprinse de un timișorean: ”Uită-te de unde ies, ferească Dumnezeu” / VIDEO
Publicat pe 19.05.2020 la 08:59 Actualizat pe 19.05.2020 la 08:59
Plimbarea unei familii din Timișoara a ajuns să devină un coșmar, după ce oamenii au fost întâmpinați pe malul Begăi de zeci de șerpi.
Plimbarea unei familii din Timișoara a ajuns să devină un coșmar, după ce oamenii au fost întâmpinați pe malul Begăi de zeci de șerpi.
Acum, după ce starea de urgență s-a ridicat, iar restricțiile s-au mai relaxat, oamenii au început să iasă din case, să facă mișcare și să se bucure de aerul curat și de soarele de afară. Asta și-a dorit și o familie din Timișoara, atunci când a ieșit să se plimbe pe malul Begăi, doar că planurile le-au fost strice de zeci de șerpi.
Se pare că nu doar oamenii au ieșit din case, ci și șerpii. Un cuib de zeci de reptile a fost filmat de familia din Timișoară care a ieșit la o mică plimbare.
Cristian Munteanu, soția și copilul au rămas șocați de cele văzute, nevenindu-le să creadă că zeci de șerpi de apă își fac veacul acum pe malul Begăi, pe acolo pe unde oamenii ies cu animalele de companie ori cu cei mici la plimbare.
„Am ieşit la plimbare sâmbătă şi mergând pe malul Begăi am văzut această grămadă de şerpi. Zona este unde se află terasa MP Riverside. Mie nu mi-e frică de ei că știu că sunt de apă, dar am mai fost cu soţia şi cu copiii care au rămas uimiţi. Nu au mai văzut aşa ceva, nici eu nu am văzut până acum atât de mulți. Nu cred că este sigur să te plimbi pe malul Begăi în condiţiile astea, dar nici nu ai ce să le faci. Nu au încercat să atace, dar s-au speriat când ne-au văzut şi au început să plece. Erau peste 10 oricum”, a declarat Cristian Munteanu, scrie expressdebanat.ro.
După ce clipul video a fost făcut public, în acest caz, reprezentanții Primăriei Timișoară au avut și ei un cuvânt de spus. Aceștia susțin că șerpii de apă nu sunt veninoși și agresivi, iar apariția lor la mal are și o cauză.
„În video sunt prezenţi şerpi de apă, o specie care nu este veninoasă şi nici agresivă. În această perioadă este timpul împerecherii pentru această specie. Scăderea nivelului apei, datorată lucrărilor de la nodul hidrografic de la Sânmihai îi face mai vizibili, dar şarpele de apă se regăseşte în număr mare în toate zonele umede ale României şi în mod evident şi în zona Begăi. Nu există legislaţie sau măsuri de combatere a acestei specii care este esenţială într-un ecosistem”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.