Cum a ajuns rechizitoriul cazului Caracal în presă. Concluzia anchetei DIICOT

Cum a ajuns rechizitoriul cazului Caracal în presă. Concluzia anchetei DIICOT © Arhivă

Au venit concluziile anchetei demarate de DIICOT, în cazul rechizitoriului cazului Caracal. După ce documentele au ajuns în presă, informațiile din dosar fiind astfel „mult prea publice”, oficialii au demarat o investigație internă pentru stabilirea circumstanțelor.

Tribunalul Olt a descoperit cum a ajuns în presă duplicatul rechizitoriului dosarului Caracal. Potrivit Antena 3, acesta a fost transmis de apărătorii părților civile implicate, grefierii instanței nefiind cei care au transmis rechizitoriului mass-mediei.

„La data de 03.02.2020, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass media o copie a actului de sesizare a instanţei”, arată comunicatul DIICOT.

Rechizitoriul dosarului Caracal a ajuns în presă pe 17 ianuarie, în format electronic, ajungând pe un site specializat în găzduirea de documente. Informațiile au fost apoi extrase și preluate, fiind transmise de către jurnaliști.

Sute de pagini au redactat procurorii, care au efectual cercetări amănunțite de-a lungul unei perioade de peste jumătate de an. Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, a fost trimisă în judecată pentru mai multe acuzații, printre care omor calificat, trafic de persoane și profanare de cadavre.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro