Cum a ajuns Suceava „Lombardia României”. Primar: „Peste 100.000 de oameni au revenit din Spania sau Italia”

Cum a ajuns Suceava „Lombardia României”. Primar: „Peste 100.000 de oameni au revenit din Spania sau Italia” © Facebook

Primarul Ion Lungu are o explicație pentru modul în care Suceava a devenit un focar de coronavirus la nivelul țării. Pare-se că vinovați ar fi oamenii întorși din Spania și Italia și care n-au respectat izolarea la domiciliu!

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până marți, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre acestea, 638 de cazuri, în Suceava.

Suceava are, de asemenea, și cele mai multe cazuri de infectare în rândul corpului medical. 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare și 41 de membri din personalul auxiliar au fost confirmați cu noul coronavirus

Primarul Ion Lungu a venit cu o posibilă explicație. 

„În ultimele săptămâni, peste 100.000 de oameni au revenit în județul Suceava, din Spania sau Italia, zone cu mare număr de îmbolnăviri. Acești oameni nu au respectat regulile, nu s-au izolat la domiciliu, au umblat prin oraș.

Noi am controlat prin Poliția Locală, am sunat, ce am știut cazuri oficiale am monitorizat, dar sunt foarte multe cazuri de oameni care nu au declarat că vin din zone roșii. Oamenii ar fi trebuit să fie responsabili pentru ei, pentru oamenii din jurul lor”, a spus Ion Lungu, primarul orașului Suceava, conform stiripesurse.ro.

Amintim că Suceava şi comunele Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei au intrat în carantină totală, după anunțarea Ordonanţei militare de către ministrul de Interne, Marcel Vela.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro