Cum a apărut infecția cu coronavirus în lume, dar și România. Explicația doctorului Adrian Streinu Cercel

Cum a apărut infecția cu coronavirus în lume, dar și România. Explicația doctorului Adrian Streinu Cercel © Arhivă

Reputatul doctor Adrian Streinu Cercel a făcut noi declarații în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat astăzi, 14 mai, la Antena 3, cum a apărut infecția cu virusul ucigaș în lume, cât și în România.

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a dezvăluit faptul că acest virus este nou, dar el provine dintr-o familie foarte în vârstă. Totodată, medicul a spus că astfel de micro-organisme sunt pe Pământ de 3 miliarde de ani înainte ca omul să apară pe Terra.

„Eu cred că trebuie să spunem populației că acest coronavirus este nou, dar face parte dintr-o familie care e foarte în vârstă. Aceste micro-organisme există pe Terra cam cu 3 miliarde de ani înainte de apariția omului de Pământ. Înseamnă că sunt foarte adaptate la mediu. În momentul în care omul nu prea are ce face și își bagă capul unde nu-i fierbe oala, se joacă cu natura. Când se joacă cu natura, permite saltul între specii”, a transmis medicul.

Tot el a spus că omul, având grijă în mare parte de animalele de companie favorizează involuntar trecerea de la specia animală către om, prin contact prelungit.

„Așa au apărut epidemiile, respectiv pandemiile, prin salt între specii. Adică, un micro-oragnism, cum este familia coronavirusului, el nu avea nicio treabă cu omul. Dar omul, ducându-se la animale, îngrijindu-le, favorizează prin contact prelungit trecerea de la specia animală către om”, a spus profesorul la Antena 3.

Adrian Streinu Cercel a mai transmis că nu este un lucru miraculos faptul că virusul ucigaș a ajuns și la om. Potrivit spuselor sale, acesta este un micro-organism care are posibilitatea de a parazita celula în interiorul ei.

Faptul că a trecut la om nu înseamnă nimic. Aceste virusuri trebuie să-și capete niște proprietăți pentru a trece apoi de la un om la altul. Dacă ne uităm la datele generate de OMS, exact aceste momente ne interesează, când acest micro-organism reușește să-și capete proprietățile pentru a trece de la o persoană la alta. E un micro-organism care se parazitează celula în interiorul ei”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

În continuare, Adrian Strienu Cercel a vorbit despre țara noastră. Doctorul a spus că în România au fost trei clustere importante, și anume Italia, Israel și Germania. Doctorul a transmis că dintre acestea, despre cel din Israel nu se prea discută, deși are o însemnătate importantă.

„Noi știm clar că România a pornit cu trei clustere importante. Unul a venit pe zona Italia și îl cunoaște toată lumea. Un alt cluster de care nu prea se mai vorbește acum e cel din Israel și al treilea foarte important e cel din Germania. Italia a adus o rată mare de decese. Israelul mai puțin, dar Germania ne-a adus forme de îmbolnăvire. Nu poți face abstracție de aceste clustere în momentul în care tu faci o analiză de ansamblu ca să știi cum vei plasa pe harta României nevoia de a îngriji, de diagnostic și tratament”, a continuat Streinu Cercel.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro