Cum a intrat în comă un bărbat din Iași, din cauza unei conserve de pește. Medicii trag un semnal de alarmă

Cum a intrat în comă un bărbat din Iași, din cauza unei conserve de pește. Medicii trag un semnal de alarmă © Pixabay

Un bărbat din Iași a fost dus de urgență la spital, după ce a mâncat o conservă de pește. După ce omul a intrat în comă, medicii trag acum un semnal de alarmă legat de pericolele care pot fi aduse de conserve sau de pește marinat.

Acum două zile, un bărbat a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. În vârstă de 62 de ani, pacientul consumase o conservă de pește. Doar câteva ore mai târziu, i s-a făcut rău.

Pericolele din conservele de pește

Potrivit experiților, bărbatul a contractat botulism, o boală cu care te poți trezi pe cap din cauza conservelor sau a peștelui marinat.

„Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani”, a explicat prof. Univ. dr. Carmen Dorobăț, directorul spitalului, pentru Adevărul.

Experții trag astfel un semnal de alarmă asupra cantității de pește pe care o consumăm, în condițiile în care este și perioada Postului, moment prielnic pentru excese atunci când avem dezlegare la pește.

„În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a mai spus Dorobăț. „Peştele marinat insuficient preparat termic poate transmite această boală. Uneori poate prezenta şi complicaţii ajungându-se la fenomene neurologice, chiar la insuficienţă respiratorie.”

Botulismul este o boală gravă, cauzată de o toxină produsă de bacteria numită Clostridium botulinum. Se poate contacta în trei moduri: alimente, de obicei conserve, răni și botulismul infantil.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro