Cum a reușit un român din Maramureș să scape de facturile la energia electrică. Ce truc a folosit: "Apă oricum curge"
Publicat pe 20.10.2022 la 11:27 Actualizat pe 20.10.2022 la 11:27
Se pare că România trece prin cele mai drastice timpuri din cauza scumpirilor atât la produsele alimentare, cât și la facturile energiei electrice. Curentul a devenit problema zilnică a românilor, iar asta îi face pe majoritatea să scoată bani grei din buzunar din. Așadar, de curând, un bărbat din Maramureș a apelat la un truc pentru a scăpa de plățile uriașe. Care este metoda pe care a folosit-o.
- Cum a reușit un român din Maramureș să scape de facturile la energia electrică
- Ce truc a folosit bărbatul
Un român din Maramureș a găsit o soluție pentru a scăpa de facturile la energia electrică. Pentru că majorarea prețurilor la curent a devenit o problemă din ce în ce mai serioasă, bărbatul a apelat la un truc pentru a ocoli plata la curent.
Cum a reușit un român să scape de facturile la curent
Un român din Maramureş a găsit o idee ingenioasă cu care să scape de facturile la energie electrică, dar în același timp să stea şi cu becurile aprinse în locuință. Mihai Bledea este bărbatul care a transformat o moară de porumb într-o sursă de energie electrică. A adăugat elemente moderne şi a adaptat-o astfel încât să-şi facă viaţa mai uşoară.
În curtea gospodăriei sale din Vadu Izei, bărbatul are o vâltoare în care lumea din sat îşi spală hainele de iarnă şi covoarele, dar şi o moară veche de peste 100 de ani. După ce oamenii din zonă nu s-au mai dus cu porumbul la măcinat, maramureşeanul n-a vrut să lase moara să ajungă o ruină, așa că a transformat-o. În acest fel, cu ajutorul apei, o foloseşte ca să producă energie electrică.
"Dacă cobor pârâul mai jos, atunci apa trece peste roată şi nu mai angrenează. Dacă ridic apa spre roată, am axul intermediar şi am nevoie să îmi scot 3.000 de rotații pe minut.", a spus Mihai Bledea.
Ce planuri mai are bărbatul din Maramureș
În acest fel, sistemul îl scuteşte de grija facturilor. Gospodăria îi consumă doar patru kilowați din totalul de șapte pe care îi produce întreaga inginerie. Și planurile sale nu se opresc aici.
"Vreau să măresc capacitatea roţii, dimensiunea. Ar trebui să o fac undeva la doi metri şi ceva, până unde am cota 0, de la apă, să o poate învârte bine.", a mai mărturisit bărbatul din Maramureș.
Iniţiativa pe care a luat-o este un model şi pentru ceilalți locuitori ai orașului.
"Nu le sting (becurile - n.r.), şi așa nu plătesc. Apa oricum curge.", a mai declarat Mihai Bledea.