Cum arăta Minsk înainte de proteste. Cele mai frumoase imagini cu obiectivele turistice din capitala Republicii Belarus / FOTO
Publicat pe 17.08.2020 la 14:48 Actualizat pe 17.08.2020 la 14:48
Pe străzile din Minsk s-a dezlănțuit haosul, după ce zeci de mii de protestatari au ieșit în stradă. Zeci de mii de oameni au luat cu asalt capitala Republicii Belarus pentru a scanda pro și contra președintelui. Din acest motiv turiștilor le este frică să mai viziteze orașul, si frumoasele sale obiective.
- Cele mai frumoase obiective turistice din Minsk.
- Cum arăta orașul, înaintea protestelor de amploare.
Protestele violente din capitala Republicii Belarus, au făcut ca aceasta să devină, o locație ocolită de turiști. Mare păcat, deoarece orașul Minsk chiar are cu ce se mândri.
Minsk este supranumit și orașul lui Stalin, fiind cel mai mare oraș din Belarus, situat pe malurile a două râuri: Svislač și Niamiha.
Metropola are o frumusețe aparte, fiind o destinație turistică impresionantă pentru împătimiții perioade sovietice, amatorii de istorie și nu numai. Orașul a fost reconstruit după cel de-al Doilea Război Mondial, când a fost distrus în proporție de 80%. Arhitectura sa a fost realizată, începând cu anul 1950, întocmai după bunul plac al lui Stalin.
Clădirile mari urmează liniile stilului sovietic și blocurile înalte se regăsesc în mare parte a orașului.
Capitala Belarusului este, în primul rând un oraș istoric, în care amprentele trecutului sunt încă foarte vizibile.
Orașului Minsk se mândrește cu numeroase muzee, unde exponatele păstrează încă vii evenimentele marcante din istoria Belarusului.
Muzeul Național de Artă este poate cel interesant dintre ele, fiind un ansamblu excelent de arte plastice.
Piața Independenței este o zonă pitonală superbă situată, în inima Minskului, un loc dominat de numeroase fântâni arteziene, statui și obiecte decorative, dar și terase, cafenele și magazine. La sfârșit de săptămână, Piața Independeței este locul preferat de oameni pentru plimbări relaxante sau o sesiune de cumpărături.
Credincioșii pot merge la lăcașe de cult impresionante, Catedrala Sfânta Treime sau Mănăstirea Sfânta Elisabeta, o construcție impunătoare unde oamenii vin pentru a se ruga. De asemenea, Biserica Sfânta Maria Magdalena a fost ridicată în anul 1847 și i se poate remarca, de departe inconfundabilul stil rusesc.
CITEȘTE ȘI: Nemții protestează împotriva purtării măștilor! Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă/ VIDEO