Cum au reușit zeci de români să obțină permisul de conducere, fără să dea vreodată examenul! Dosarul ajuns la DIICOT
Publicat pe 14.10.2020 la 16:31 Actualizat pe 14.10.2020 la 16:31
Zeci de șoferi, un adevărat pericol public pe șoselele țării! Aceștia au obținut permise de conducere false în afara țării, prin intermediul unei grupări. Ulterior, le-au preschimbat în carnete de șoferi de România. Cazul este anchetat de DIICOT.
- Zeci de șoferi cu acte în neregulă!
- Oamenii au obținut permise de conducere false, în Africa, contra unor sume de bani.
- Documentele false au fost transformate în carnete de șoferi, la noi în țară.
Nu mai puțiun de 52 au fost trimise în judecată într-un dosar al permiselor false. Procurorii au efectuat, astăzi, 41 de percheziţii pe raza a 19 judeţe şi a municipiului Bucureşti, transmite Mediafax.
Cum puteau fi obținute permisele de conducere false
Persoanele pe numele cărora s-a emis mandat de percheziție făceau parte ori sprijineau o grupare infracțională organizată. Aceștia pretindeau sume mari de bani pentru a emite permise de conducere false, de Africa. Prețul unui astfel de carnet de conducere fals era cuprins între 2.000 și 3.000 de euro.
Ulterior, deținătorii unor astfel de permise, le preschimbau în cele românești.
„Pentru realizarea acestei activităţi infracţionale, persoanele interesate de dobândirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice puneau la dispoziţia membrilor grupării datele lor personale, o fotografie tip buletin (sau după caz se lăsau fotografiate de membrii grupării cu un cearceaf alb sau cu un perete alb în spate), un specimen de semnătură, precum şi diferite sume de bani, de regulă cuprinse între 2000 şi 3000 euro (sau echivalent în alte monede), sumele fiind expediate prin intermediul serviciilor de transfer monetar, de către membrii reţelei infracţionale care acţionau pe teritoriul ţării africane", a transmis DIICOT, printr-un comunicat.
Ulterior, permisele false erau trimise prin intermediul serviciului de curierat.
Romînii care intrau în posesia lor se prezentau la serviciile judeţene ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau la SPCRPCIV Bucureşti, unde permisele eliberate de autorităţile străine erau preschimbate cu permise de conducere româneşti.
CITEȘTE ȘI: Bărbat găsit mort într-o mașină răsturnată în Sibiu! Șoferul a fugit imediat după producerea impactului!