Cum făceau frații Andrew și Tristan Tate afaceri sub nasul autorităților! / „Cobra”: „Am ales România fiindcă prefer o țară în care corupția este accesibilă tuturor”
De Narcis Voica.
Publicat pe 08.01.2023 la 23:29
Actualizat pe 08.01.2023 la 23:29
În timp ce pensionarii erau executați silit pentru că și-au cumpărat medicamente în loc să-și achite impozitele, frații Andrew și Tristan Tate erau lăsați să facă jonglerii bizare cu firmele, iar „Cobra” explica faptul că a ales România fiindcă preferă „o țară în care corupția este accesibilă tuturor”.
- Afaceriștii Andrew și Tristan Tate au declarat pierderi, însă nimeni nu s-a întrebat cum e posibil ca cei doi să facă bani din niște firme falimentare
- Andrew Tate a explicat că îi place România fiindcă aici își poate rezolva problemele dând mită
Conform documentelor oficiale publicate de ANAF, milionarii Andrew și Tristan Tate erau săraci lipiți. Firmele lor erau pline de datorii, iar pentru unele dintre ele n-au fost depuse documentele fiscale obligatorii de ani de zile. Societățile comerciale au fost înregistrate atât la ei acasă, în Voluntari, cât și în localitatea Săcele, într-un imobil de pe Str. Narciselor nr. 70.
Deși toate firmele din județul Brașov au sediul la aceeași adresă, administratorii sunt diferiți, iar firmele au ceva în comun: pierderi uriașe. De-a lungul anilor, cu toate că aveau niște firme falimentare, iar în spațiul public frații Tate afișau din ce în ce mai multe averi, nimeni nu i-a întrebat care este sursa veniturilor, până în ziua în care cei doi au fost acuzați de răpirea unei tinere din SUA, iar Ambasada Statelor Unite ale Americii a solicitat să se ia măsuri drastice.
Cum a fost posibil ca frații Tate să pună bazele unui adevărat imperiu fără ca autoritățile că aibă habar... nu se știe! Însă, în mai multe înregistrări video postate pe internet, „Cobra” Tate susținea că a dat atâtea șpăgi funcționarilor publici din România încât nu le mai știe numărul. De altfel, într-un interviu publicat în urmă cu jumătate de an, „Cobra” Tate explica de ce a ales să deruleze afaceri în țara noastră: „Am ales România fiindcă prefer o țară în care corupția este accesibilă tuturor!”
După ce Ambasada Statelor Unite ale Americii a solicitat autorităților din România să ia măsuri în cazul tinerei din SUA care a reclamat că a fost răpită de frații Tate, cei doi au intrat în vizorul DIICOT.
„La data de 29.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.
În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.
Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.
Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.
Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane.
La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciului pentru Combaterea Traficului de Persoane, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat procurorii DIICOT.
Citește și: Gabi Bădălău ajunge din nou în fața judecătorilor / Cine i-a pus gând rău iubitului Biancăi Drăgușanu!