Cum poți reduce factura la curent într-un mod simplu. Electrocasnicele din bucătărie ne umflă prețul final
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 24.03.2023 la 23:54
Actualizat pe 24.03.2023 la 23:54
Electrocasnicele consumă o mare parte din factura de curent. Cu doar câteva sfaturi, pot reduce suma pe care o plătești în fiecare lună la furnizori. Ai nevoie să faci mici modificări și vei vedea cum factura va scădea.
- Cum poți reduce factura la curent într-un mod simplu
- Electrocasnicele din bucătărie ne umflă prețul final
O mare parte din factura de curent provine din electrocasnicele pe care le folosim la bucătărie. Câteva măsuri simple pot scădea din banii pe care îi plătim în fiecare lună la furnizori.
Aparatele electrocasnice umflă factura de curent
Indiferent dacă gătim în mod frecvent sau nu, aparatele electrocasnice sunt nelipsite. Aici putem include frigider, cuptorul electric, cuptor cu microunde, cafetieră și altele pe care nu le folosim în mod frecvent. Furnizorii de electricitate au constatat că 30% din toată energia locuinței provine doar de la bucătărie. Câteva trucuri simple ne pot face să scădem factura pe care o plătim lunar.
În topul aparatelor care consumă cel mai sunt se numără plita și cuptorul electric, ajungând la 445 kWh/an. Dacă îți dorești să economisești, alege să folosești capac în momentul în care gătești, oală să fie de dimensiune potrivită zonei de gătit. Este recomandată căldura reziduală a cuptorului și a trebui evitată preîncălzirea și folosirea funcției de aer circulant.
Frigiderul și congelator se folosesc continuu
Frigiderul și congelatorul sunt următoarele electrocasnice în topul consumatorilor dintr-o locuință. Se recomandă să fie ținute într-un loc mai răcoros, nu aproape de o sursă de căldură. Temperatura optimă este de 7 grade în frigider și -18 grade în congelator, de cele mai multe ori se aleg unele prea joase. În momentul în care deschideți ușa, timpul acesta ar trebui să fie cât mai scurt.
Dacă ai de dezghețat alimente, o poți face în frigider, ele reducând energia necesară pentru răcire. Dacă acestea nu dispun de dezghețare automată, recomandarea ar fi să le dezgheți periodic și se poate economisi până la 35 kWh/an.
Mașina de spălat vase ajunge să consume 2455 kWh/an. Cu toate acestea, se recomandă mai mult decât spălarea manuală, fiind nevoie de un consum de apă cu 30% mai mic. Astfel, folosește mașina doar când este complet plină și utilizează programul ECO.
CITEȘTE ȘI: Cu un ingredient din bucătărie vei avea prosoape ca noi. Trucul cu care le faci mai moi