Cum să ai grijă de Crăciunița ta, pentru a înflori în fiecare an

Cum să ai grijă de Crăciunița ta, pentru a înflori în fiecare an © paradisverde.ro

Unul dintre marile simboluri ale Crăciunului, în România, este Crăciunița. Denumită și Floarea Crăciunului, este o plantă capabilă sp aducă bucuria sărbătorilor de iarnă în orice casă. Însă, pentru ca ea să și înflorească în această perioadă a anului, există anumiți pași de îngrijire pe care ar trebuie să îi iei. Drept urmare, iată ghidul îngrijirii de Crăciuniță!

Haideți să analizăm puțin originile Florii Crăciunului. Crăciunița este o plantă cu origini în America Centrală și sudul Mexicului. Asztecii o foloseau pe post de leac, în tincturi sau ceaiuri, floarea având proprietăți excelente de vindecare a febrei.

Popularitatea Crăciuniței s-a propagat în momentul când Joel R. Poinsett, ambasadorul SUA, a remarcat că floarea este foarte frumoasă și a decis să trimită mai multe exemplare acasă, familiei și prietenilor. De atunci, totul a devenit istorie. De fapt, pe 12 decembrie, americanii chiar sărbătoresc Crăciunița.

Cum să faci să îți înflorească Floarea Crăciunului

Pentru o Crăciuniță fericită, trebuie să îi asiguri un spațiu cald și luminos, având mare atenție să nu fie expusă soarelui pe timpul verii. Trebuie să o uzi cu moderație, mai ales atunci când vrei să îți reziste pe termen lung. Recomandat este să uzi pământul numai atunci când vezi că acesta este uscat, dar nu complet.

Folosește apă la temperatura camerei și neapărat ai grijă să îndepărtezi surplusul de apă care se adună în farfuria ghiveciului.

Pentru a avea o Crăciuniță care înflorește și la anul, planta nu trebuie tăiată imediat după 1 septembrie. Odată cu trecerea iernii, Crăciunița se odihnește câteva luni, moment când nu trebuie udată des și când nici nu are nevoie de îngrășământ. Trebuie, însă, tunsă.

Începând cu 1 octombrie, ține Crăciunița pe întuneric 14 ore încontinuu, în fiecare zi. Expunerea la lumină poate întrerupe formarea de frunze colorate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro