Cum să faci o cafea absolut delicioasă

Cum să faci o cafea absolut delicioasă © coffeemakingworld.com/

O ceașcă de cafea la primele ore ale dimineții poate fi cel mai bun mod pentru a-ți începe ziua bine. Cafeaua are o putere nemaipomenită și îți poate îmbunătăți starea de spirit imediat. Deși foarte multe persoane aleg să-și bea cafeaua în oraș sau să o cumpere deja făcută de la colțul străzii, ar trebui să știi că cea mai bună cafea este cea făcută acasă.

Nu suntem toți experți la făcut cafele, iar dacă avem un aparat de cafea acasă, treaba e mult mai ușoară, în special pentru că poți folosi cafea capsule cum este cea disponibilă pe kafune.ro. Dar, dacă vrei să ai parte de un gust intens de cafea chiar la tine acasă, fie că o bei dimineața sau în orice alt moment al zilei, ți-am pregătit câteva sfaturi. Ține cont de ele și vei avea parte de o cafea delicioasă, chiar la tine acasă.

Macină chiar tu boabele

Boabele de cafea proaspăt măcinate vor da o aromă intensă cafelei tale, motiv pentru care ar trebui să le macini întotdeauna înainte de a face cafeaua. Fie că este vorba de o cafea la ibric sau la aparat, cafeaua își pierde din intensitate atunci când deschizi un pachet măcinat deja. Ține minte că boabele nu trebuie măcinate prea fin, dar să aibă o dimensiune uniformă.

Folosește apă de calitate

Dacă nu știai deja acest lucru, apa poate schimba gustul cafelei și, în același timp, îți poate strica aparatul de cafea. Apa de la robinet care conține clor și alte substanțe nu este recomandată pentru cafea. Folosește apă îmbuteliată sau montează un filtru la robinet. Vei simți diferența de gust de la prima picătură pe care o vei gusta.

Evită filtrele ieftine

În cazul în care bei cafea la filtru, ține minte să acorzi o atenție sporită filtrelor pe care le folosești. Conform specialiștilor, cele mai bune filtre sunt cele fără dioxină sau cele albe cu oxigen. Se pot ascunde numeroase substanțe periculoase în filtrele de cafea ieftine, iar aroma cafelei poate fi modificată.

Pune cafeaua în ceașcă la timp

Cafeaua trebuie să stea în ibric maxim 2-3 minute, iar după acest interval ea va începe să capete un gust amar. Toarnă cafeaua în ceașcă la puțin timp după ce aceasta este gata, pentru a putea simți savoarea ei intactă.

Ai grijă la temperatura apei

Dacă în cazul aparatelor de cafea temperatura apei este reglată deja, în cazul în care alegi o cafea la ibric trebuie să fii atent la temperatura apei. Cum nu cred că vei sta cu un termometru în apă pentru a măsura, ține minte că poți adăuga cafeaua în apă la fix 45 de secunde după ce aceasta începe să fiarbă. De asemenea, cafeaua nu trebuie reîncălzită. Gustul ei se va transforma complet și va deveni amară.  

Adaugă un plus de aromă

Chiar dacă cea mai bună cafea este cea simplă, fără zahăr, poți experimenta uneori gusturi noi. Poți adăuga o linguriță de lapte, puțină scorțișoară sau cacao, fie o linguriță de miere pentru o cafea dulce. Ai grijă ca acestea să fie adăugate în cantități mici, ca să mai poată exista și gustul de cafea.

Cu lapte, zahăr, miere sau simplă, cafeaua are capacitatea de a-ți face ziua mai bună. Nu contează motivul pentru care o bei sau cu cine, important este să o savurezi din plin și să o prepari pe gustul tău.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro