Cum să gestionăm panica şi stresul în perioada de criză / Un specialist spune lucrurilor pe nume

 La ”Lumea nevăzută”, emisiune difuzată pe Antena Stars, astăzi, începând cu ora 15.45, Rajko Kuzmanovici, instructor de dezvoltare personală, ne învaţă cum să gestionăm panica şi stresul în această perioadă, cum să ne setăm mintea pentru a depăşi teama şi neliniştea,

“De multe ori acţionăm rapid, dar nu constructiv. Aşa că numără de la 1 la 10. Sunt acele 10 secunde de care ai nevoie ca să vezi despre ce este vorba, ce fac acum. Acele 10 secunde când vrei să faci ceva, să te năpusteşti asupra raftului cu hărtie igienică, de exemplu, numără de la 1 la 10, intră cu calm, senin, cu zâmbet. Zâmbetul este foarte important. Chiar dacă ni se pare aiurea, trăsăturile au arătat că dacă zâmbeşti o perioadă mai lungă de timp, se schimbă complet chimia din corp. Ceea ce ne ajută să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă, mai constructiv”, explică Rajko Kuzmanovici.

“Frica se poate transforma în fobie, ceea ce este şi mai rău de gestionat. Ceea ce recomand oamenilor mai ales în perioada asta, când sunt acasă foarte mulţi şi descoperi că poate este un antrenament de pensionare, când descoperi că ai nişte ore în plus şi nu ştii ce să faci. Programează-ţi timpul, programează ce ai de făcut , uită-te la nişte filme de comedie care să îţi genereze starea de bine. Dar acum o poţi face împreună cu familia şi să împărtăşeşti această stare împreună. Pentru că în momentul în care te uiţi la o comedie şi râzi cu poftă, ţi se schimbă starea de spirit, ai mai multe endorfine, e ceva ce se schimbă complet în corpul tău. Antrenează-ţi atenţia încotro se duce. Că dacă intru în frică, nu am să rezolv nimic cu frică, o să intru într-un cerc vicios care mă va ţine acolo fără să pot să realizez ceva”, continuă specialistul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro