Cum să îți alegi avocatul potrivit
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 24.09.2019 la 11:15
Actualizat pe 24.09.2019 la 11:29
Atunci când ai nevoie de un avocat, mai ales dacă este prima experiență de acest gen, nu prea știi încotro să te îndrepți. Sunt atât de multe persoane care oferă aceste servicii, încât este complicat să iei o decizie. Cum știi care este cel de care ai nevoie?
Atunci când ai nevoie de un avocat, mai ales dacă este prima experiență de acest gen, nu prea știi încotro să te îndrepți. Sunt atât de multe persoane care oferă aceste servicii, încât este complicat să iei o decizie. Cum știi care este cel de care ai nevoie?
Trebuie să știi ce tip de avocat îți trebuie
Înainte de a angaja pe cineva este bine să știi ce îți trebuie. Avocatura este și ea extrem de specializată, la fel ca medicina. Fiecare avocat se ocupă de anumite spețe, așa încât fă căutarea cât mai nișată, mai ales dacă ai un caz delicat. În această situație este bine să te ferești de cei care spun că ei știu să facă orice, pentru că s-ar putea ca, de fapt, să nu știe nimic. Caută informații despre cazuri similare în care au reprezentat azi clienți pentru a vedea dacă te poți sau nu baza pe experiența avută.
Caută pe site-urile de social media
Nu este nimic ciudat să cauți un avocat pe Facebook sau pe LinkedIn. De aici nu vei afla doar informații despre cariera lor, dar vei putea citi și recenzii de la clienți, pentru a-ți face o părere.
Caută site-ul firmei de avocatură
Nu există firmă de avocatură care să nu aibă un site. Din modul în care acesta este realizat își poți face o primă impresie despre calitatea serviciilor. Unii vor avea mult conținut de umplutură, alții vor oferi informații substanțiale.
Chiar dacă acolo sunt oferite foarte multe informații despre cazuri și verdicte, trebuie să te gândești că fiecare speță este unică în felul ei. Niciun avocat serios nu poate garanta 100% că va câștiga, pentru că unele cazuri iau o turnură diferită pe măsură ce înfățișările în fața judecătorului se desfășoară.
Atunci când studiezi CV-ul unui avocat acordă o atenție sporită activității sale profesionale și urmărește în special dacă face parte din asociații profesionale, dacă a scris lucrări de specialitate. Aceste detalii îți arată că este bine pus la punct cu toate noutățile în domeniu și cu tehnicile de lucru.
Întreabă prietenii
Înainte de a căuta pe internet, întreabă-ți prietenii dacă nu știu un avocat. Poate ai noroc să primești o recomandare de la o sursă de încredere și atunci ai scăpat de o problemă. Totuși, pe lângă părerea bună a prietenilor, este nevoie să faci și tu o cercetare, pentru că s-ar putea să nu te potrivești la fel de bine cu avocatul precum amicul tău.
Vorbește cu un avocat
Încearcă să faci programarea la avocat prin telefon, vorbind direct cu el. În acest fel îți vei putea da seama cât de comunicativ este și îți vei face o părere despre posibilitatea de a colabora. Ar trebui să îți ofere câteva informații de bază despre derularea procedurilor legale, dar și să îți spună care sunt costurile aproximative ale serviciilor lui. Poți suna la mai multe cabinete de avocatură înainte de a lua o decizie finală cu privire la cel pe care vrei să îl angajezi pentru a te reprezenta în instanță. Poți intra pe https://termene.ro/calculator-taxa-timbru pentru a-ți face o idee.