Cum s-a pregătit Cristian Pomohaci pentru puşcărie! Poliţia l-a scăpat printre degete

+4 click pentru
galerie

Căutat de poliţie pentru a fi escortat în faţa judecătorilor, fostul preot Cristian Pomohaci a decis să se pregătească pentru puşcărie aşa cum ştie mai bine şi a făcut o aroganţă de zile mari la adresa Poliţiei Române.

În aşteptarea sentinţei, fostul preot, pe numele de inculpat Pomohaci Cristian Dorin, a decis să lanseze o piesă care, cu siguranţă, va deveni hit printre colegii din puşcăria Gherla. Ras, frezat şi îmbrăcat cu straie de sărbătoare, ca orice om care pleacă o lungă perioadă la răcoare, Pomohaci s-a apucat să facă în apropiere de penitenciar videoclipul piesei “La Gherla, prin ferestruică”, cântând de zor despre viaţa de ocnaş. Iar Pomohaci parcă trăia fiecare vers în care îşi implora mândruţa să îi mituiască pe gardieni, pe ofiţeri şi chiar şi pe comandant, pentru ca aceştia să îl lase să plece de la mititica. Adică fix la fel cum procedează unii în viaţa reală.

Şi, ca un făcut, Pomohaci, care are mandat de aducere în faţa judecătorilor, dar este de negăsit, a păstrat în videoclip o imagine în care apare o maşină de poliţie prin spatele lui. Ca o aroganţă la adresa agenţilor care nu au fost capabili să îl localizeze, timp de aproape un an. Asta deşi Pomohaci anunţă din timp toate evenimentele la care participă.

Într-o încercare disperată de a amâna momentul condamnării în dosarul în care deja şi-a recunoscut faptele, fostul preot Cristian Pomohaci a cerut de două ori amânarea, invocând diferite motive, iar după ce judecătorii i-au aprobat solicitările, le-a râs în nas, ignorând citaţiile acestora. Astfel, după ce au fost luaţi la mişto de fostul popă, care nu s-a mai prezentat la proces de aproape un an, magistraţii de la Tribunalul Mureş au solicitat “mascaţilor” să descindă în “bârlogul” lui Pomohaci şi să-l aducă la bară cu forţa. N-au reuşit, însă, fiindcă poliţiştii nu au fost în stare să îl găsească pe Pomohaci, deşi acesta face aproape zilnic “live-uri” pe Facebook, de la Moşuni, iar vinerea ţine “slujbe de exorcizare”, cu toate că nu mai este nici popă, iar slujbele respective sunt oricum interzise de Biserică. Şi, ca să demonstreze că nimeni nu îi poate face nimic, el poartă în continuare straie preoţeşti.

Anterior acestui episod, judecătorii au suspectat că Pomohaci s-ar folosi de documente medicale false pentru a fenta legea, aşa că au solicitat Spitalului Braşov să explice care este adevărul: “Dispune emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat şi sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum şi scopul internării”.

Dosarul în care Pomohaci este judecat se referă la mai multe fapte de evaziune fiscală, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproape 700.000 de lei. În urmă cu un an şi jumătate, Parchetul General a anunţat că a început urmărirea penală în cazul fostului preot Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar dosarul a ajuns în scurt timp pe masa judecătorilor, fiindcă Pomohaci a recunoscut faptele, sperând la o pedeapsă mai blândă. “În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale”, era menţionat în comunicatul Ministerului Public.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro