Cum să trăieşti o viaţă lungă şi fără griji! Cele 10 reguli care trebuie respectate cu stricteţe pentru a găsi fericirea

+4 click pentru
galerie

Specialiştii au descoperit care sunt cele 10 reguli care, respectate cu sfinţenie, ne ajută să trăim mult, sănătoşi şi fericiţi!

Astăzi, la „Lumea nevăzută”, emisiune difuzată începndcu ora 13.00, la Antena Stars, este dezbătut un subiect extrem de important: Ikigai – secretul japonez pentru o viaţă mai fericită, fiind indicate şi cele 10 legi din această filosofie. “Japonezii sunt mai fericiți decât noi pentru că ei recunosc că caută fericirea, că încearcă să evite orice suferinţă după principiile budiste pe care le respectă şi ei şi au găsit o variantă foarte simplă de a a-şi găsi echilibrul în tot ceea ce fac. În spaţiul cultural japonez sunt o grămadă de mici acte, de oameni care cresc pomişori mici, care îndoiesc foi de hîrtie şi scot din ele nişte obiecte minunate, care practică tot felul de lucruri care par minore şi care au în spate un principiu foarte simplu: un lucru perfect îl poate face numai un zeu, o divinitate. Şi atunci, noi dacă încercăm să facem un singur lucru, toată viaţa, până încercăm să atingem perfecţiunea, atingem această zisă perfecţiune a zeilor şi în momentul ăla suntem deosebiţi şi ne recăpătăm starea de fericire absolută. Această filosofie presupune sinceritate. Este o metodă de a-ţi căuta fericirea, de a evolua personal fiind sincer cu tine şi cu cei din jur”, explică specialiştii.

Această filosofie te îndeamnă să îți găsești motivaţia, nu motivul pentru care te trezeşti dimineața, practic trebuie să cauţi ceva ce te face să mergi mai departe: “Motivele sunt alea că ne scoală de dimineaţă şi noi nu suntem neapărat fericiţi şi nu ni le dorim neapărat. Un motiv este să plătesc facturile, ratele la bancă, să ajung la ora potrivită la serviciu. Motivaţia este o chestie care ea te scoală de dimineaţă şi tu eşti plin de dorinţă, de încântare, plin de energie ca să faci lucrul ăla la care ţii foarte mult. Ei merg către o căutare a acestei motivaţii. Marea majoritate a motivelor pot fi transformate în motivaţii. Trebuie să găsim motivaţiile pe care le avem noi în mod natural, pe care cu sinceritate ni le identificăm în noi. Să facem o listă cu lucrurile care ne plac”.

Iată cele 10 legi din filosofia japoneză care te fac să ai o viață fericită și echilibrată:

1. Fii mereu activ, nu te pensiona niciodată!

2. Priveşte lucrurie cu calm!

3. Nu mânca pe săturate!

4. Inconjoară-te de prieteni buni!

5. Fii în formă pentru următoarea ta aniversare!

6. Zâmbeşte!

7. Reconectează-te la natură!

8. Fii recunoscător!

9. Trăieşte clipa!

10. Urmează-ţi ikigai-ul!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro